Faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumlarında hizmetlerin devam edilmesi amacı ile şoför personelleri istihdam edilmektedir. Şoför personelleri makam şoförleri, sevkiyat şoförleri, personel taşıma şoförleri, yük şoförleri, iş makinesi şoförleri vb. gibi farklı branşlarda anılmakta olup devlet kadrolarında çalışmakta olan şoförlerin genel olarak ortalama almış olduğu aylık miktarı bulunmaktadır. Buna göre şoförlerin maaşlarına yine her kamu çalışanında yapıldığı gibi ailevi durumu, çocukların okuma ve yaş durumu, çalıştığı bölgenin taşra da ya da merkezde olup olmaması durumu gibi faktörler etkilemekte olup derecelere göre şoför personellerinin almış olduğu ortalama aylık miktarını derecelere göre sizlere açıklıyoruz.

Şoför Maaşları Ne Kadar?

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan şoförlerin maaşlarına bakıldığında 25 yıldır şoförlük yapmakta lan kamu çalışanının 4 bin 400 TL civarında maaş aldığı görülmekte olup bu tutara personelin çalıştığı bölge, ailevi durumu ve şoförlük pozisyonu eklenmektedir. Yine şoförlük pozisyonuna henüz yeni girmiş olan bir personelin maaşı ise 3 bin 800 TL civarında olduğu öğrenilmiş olup yine aynı şekilde bu maaşada personelin çalıştığı bölge, aile durumu, çocuklarının eğitim durumu etki etmektedir. Adayların burada unutmaması gereken nokta şudur ki her kurumun devlet bünyesinde olmadığının bilinmesi belediyelerde rakamların değişebileceği, özelleştirilmiş kurumlarda maaşların değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.

Şoför Nasıl Olunur?

Kamu kurumlarında çalışmakta olan şoförler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmekte ve KPSS'den almış oldukları puanlar doğrultusunda kamuya atanmaya çalışmaktadır. Adayların şoför olabilmek için kurumun istediği ehliyet belgesine yani A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı, D sınıfı ya da E sınıfı gibi belgelere sahip olması ve aktif araç kullanabilir olması gerekmektedir.