Her yıl bu maaşlarda artış olduğu gibi kişilerin çalıştığı yerin ve kıdeminin önemi oldukça fazladır. Askeri sistemde, çalışan kişiler ne kadar uzun süre çalışırsa maaşlarındaki artış o kadar fazla ve yeni başlayan birine göre yüksek olacaktır. Sözleşmeli er için Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ya da Kara Kuvvetleri fark etmeksizin en önemli detay çalışılan bölgedir. Terör bölgelerinde çalışanlara daha yüksek ve üst seviyelerde bir ödeme yapılmaktadır. Diğer bölgelerde ise terör bölgelerine göre biraz daha düşük ve yaklaşık 600 700 TL'lik farklarla daha az bir maaş alınmaktadır.

Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Maaşı Ne Kadar?

2019 yılı itibariyle bölgesinde sözleşmeli erler için belirlenen ücret minimum 4000 TL, maksimum ise 4 bin 500 TL olmaktadır. Terör bölgesi yerlerinin dışında çalışan kişiler için ise minimum 3 bin 800 TL maksimum ise 4 bin TL olarak bir ücretlendirme yapılmaktadır.

Nasıl Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Olunur?

Belirli dönemlerde açılan başvurular ile birlikte sözleşmeli erbaş ve er olma imkanı doğmaktadır. Bu konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan sözleşmeli er başvuru kılavuzlarına göz atılarak güncel bilgiler dahilinde başvuruların yapılması gerekecektir. Başvuru yapan adaylar için inceleme ve sonuç açıklamalarının ardından her aday için derecelendirme, sınıflandırma ve güvenlik soruşturması gibi ek adımlar bulunmaktadır. Tüm bu aşamaları geçen sözleşmeli erbaş ve erler ise görev almaya hak kazanmaktadır. Göreve başlayan her bir personel belirtilen kriterler dahilinde maaş almaktadır.

Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Erlerin Maaş Dışı Hakları Nelerdir?

Deniz Kuvvetleri sözleşmeli erlerin maaş dışı bazı hakları da bulunmaktadır. Bu haklar kılavuzda da belirtildiği gibi oldukça detaylı bir şekilde açıklanmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri akıllı kartları, sözleşmeli erbaş ve erlere teslim edilmektedir ve bu akıllı kartların haklarından yararlanmak böylece mümkün olmaktadır.

Sözleşmeli olarak görev yapan erbaş ve erler, 3 yıllık görev süresini doldurduktan sonra yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde erbaş ve erlikten uzman erbaşlık yada astsubaylığa geçiş yapabilmektedir.

En az 7 yıl hizmet yapan kişiler ise kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına geçiş yapma ve yine Milli Savunma Bakanlığı dahilinde çalışma imkânına sahip olmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Dayanışma Vakfı'na üye olunması halinde yine bu vakıf imkanlarından yararlanmak söz konusu olabilmektedir.