Ülkemizde çalışamayan ve işsiz olan birçok vatandaş bulunmakta olup bu noktada devletin dar gelirli ve yoksul vatandaşlara yönelik desteklerinden biri de fakirlik maaşıdır. Dar gelirli vatandaşlar bazı şartları sağlamaları durumunda bu fakirlik maaşından yararlanmakta olup bu vatandaşlara barınma, sağlık, yakacak ve benzeri kalemlerde farklı tutarlarda ödenek verilmekte ve genel bir maaş sağlanmaktadır. İlgili destekten yararlanmak isteyenler için başvuru şartları, ödeme tutarları ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Hangi Kalemlerde Ne Kadar Ödeme Yapılıyor?

Dar gelirli vatandaşlara barınma için 317 TL, çocuk sağlığı için ayrı ayrı 20 TL, yakacak yardımı kapsamında 500 kilo kömür (ya da duruma göre daha fazla), eşi vefat eden kadınlar için dul maaşı almaması durumunda 250 TL, engelli raporunun olması durumunda 2 bin 22 TL yardım ve ağır engelli ise bin 305 TL bakım maaşı, evde 65 yaş üzeri bireylerin olması durumunda 601 TL, üniversitede okuyan çocuğu varsa burs, yeni evlenecekler için ise çeyiz parası için 15 bin TL destek (bazı durumlarda) ödeme yapılmaktadır.

Kimler Yararlanabilir?

Özellikle sayılan kalemlerin hepsi bireylere tek seferde sağlanamamakta olup sadece bazı durumları sağlayan bireylere yukarıda yer alan kalemlerde ödeme yapılmaktadır. Fakat 2 bin TL maaş alan bir aile için evde bakım maaşının aynı zamanda alınması mümkün olup 65 yaş üzeri bireyler için aileye sürekli maaş zammı ile ödemeler için herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim