Günümüz mesleklerine baktığımız da bir çok çeşitler bulunmaktayken bireyler genellikle maaşları yüksek olan işler yapmayı terch etmktedir. Çünkü yaşam standartları giderek artış gösterirken ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlandığımız alanlar olmaktadır. Her insan emeğinin karşılığını alacağı gibi yapılan çalışmalar kesinlikle boşa gitmemektedir. Emeklerinin karşılıklarını alan danışmanlar da bir kişiye ve ya bir kuruma uzman oldukları konu hakkında bilgilendirerek yönlendirmeni yapmaktır. Danışmanlar yol gösterici olurlarken yapılan çalışmaları ve ya yazıları kesinlikle rapor etmeleri gerekmektedir.

TBMM DANIŞMANLIK MAAŞLARI:

TBMM de Başkanınına danışmalık yapan ve sözleşmeli olarak beş Başkan Danışmanı çalıştırılabiliyor. Böylece TBMM Başkan Danışmanlarının aldıkları ücret yaklaşık olarak 10000 ila 12000 civarında olmaktadır. Maaşınız güvenlik kesintilerine uğrayarak ve ya gelir vergisi dilimine göre değişkenlik gösterebilir. Net olarak ücretler belirtilemezken Danışman Maaşları hemen hemen belirtilen aralıkta yer almaktadır. Dış ticaret danışmanlık hizmetlerinde ise danışmanlığın diğer yolu olan bu hizmette bireyler yine çalışmalarını gerçekleştirerek emeklerinin karşılığını alabilirler. Danışmanlar gereksiz konuşmalara girmeyerek ağırlıklarını korumaları gerekir. Kuruma sağladıkları katkılar iyi faydalı işler yaparak kendilerini geliştirebilirler. Danışmalar zamanla kendilerini geliştirerek konumların da duyulan bir isim haline gelebilirler. Beklentilerinizi karşılamak için danışmanların eğitim düzeylerinin de mutlaka üniversite mezunu olması gerekir.

MİLLETVEKİLİ DANIŞMAN MAAŞI:

Mecliste Milletvekilleri yanında çalışan danışman dışındaki personel çalışanların aldığı ücret ise yaklaşık olarak 10000 civarındadır. Danışman Maaşları zamanla değişkenlik göstererek çalışanların kendilerini geliştirmelerine bağlı olarakta da değişimler gözlenir. Aldıkları maaşla ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını anlayacaklardır. Kendi içerisinde grupları olan danışmanlar kendilerine uygun gördükleri grupta çalışabilir emeklerinin karşılığını gruplarına göre alabilirler. Eğer danışmanlık mesleğini yapmak istiyorsanız bilgileriniz de uzman olmanız sabırlı ve girişken olmanız gerekmektedir. Böylece işinizi severek yapabilir kamu personel seçme sınavına girerek puanınızın yüksek olmasına özen gösterebilirsiniz.

ÖZELDE EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK DANIŞMANLIK MAAŞLARI:

Yapılan açıklamalara göre Danışmanlık mesleği için en düşük ve en yüksek danışman maaşları açıklandı. Bu kapsamda

En Düşük Danışman Maaşı: 2500 TL

En Yüksek Danışman Maaşı: 7200 TL 

Ortalama danışman maaşları ise 4200 TL olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim