Cumhurbaşkanı korumalığı görevin de olan kişiler polis ve ya da askerlerdir. Bu kurumlar devlet memuru olarak görev yapmaktadırlar. Cumhurbaşkanı Korumaları için maaşlar zaman zaman farklılık gösteriyor. Bunun sebebi ise maaşlara eklenen etrafında ücretlerdir. Devlet memuru olarak görev de olan korumaların Mesleki maaşları dışında da koruma ücretleri vardır bunlar;

7.000 Türk lirası için başlar ve az önceki belirtmiş olduğumuz ekstra ücretlerle en yüksek maaş 15.000 Türk lirasına kadar çıkmaktadır. Korumalık yapmak isteyen adayları bu alana çeken en önemli faktör işte bu maaş miktarının oldukça cezp edici olmasındandır. Bu mesleğin gerekli koşullarına sahip olan kişiler hemen başvuru yapabilirler.

Cumhurbaşkanı Koruması Olmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Cumhurbaşkanı koruması olmak öyle kolay bir iş değildir. Bu meslek de en önemli özellik aşırı dikkatli olmak ve sezgileri güçlü olmaktan geçer. Bu meslek oldukça ağır bir sorumluluğu da beraberin de getirir. Evvela Cumhurbaşkanı koruması olmak isteyen adaylar polis ve ya asker olmalıdır. Bunun dışında da bazı şartlar vardır elbette ki.

Öncelikle polis ya da asker olarak görevde olmanız esas şart, yeterli silah bilgisine sahip olmak gerekli zamanlar da müdahale edebilmek için, yasalar ve koruma hakkında bilgi sahibi olmak,çevik ve sportif olarak fit bulunmak, mesleki açıdan soruşturma geçirmemek, harp sahasında kendisini kanıtlamış adaylara öncelik verilecektir.

Cumhurbaşkanı Koruma Adaylarından İstenilen Fiziki Şartlar?

Cumhurbaşkanı koruması olmak isteyen adaylardan Alımlar yapılırken özelikle polis olan adaylara ağırlık verilmektedir. Özellikle de polis özel harekatta görevli olan polislerden alım yapılır. Asker adaylardan seçim yapılırken yine Özel Kuvvetler askerlerinden resmi olarak koruma görevine alım yapılıyor.

Fiziki ve mental aranan şartlar ise ;

Öncelikle uzun boylu olması her zaman daha çok tercih ediliyor.

Giyim çok özenli olmalıdır.

Vücudunun fit olması yine belirtilen şartlardandır.

Meslekte daha önceki zamanlar da kendini kanıtlamış olan adaylar.

Silah kullanma yeteneğinin oldukça gelişmiş olması gerekiyor.

Oldukça aktif ve oldukça da çevik olması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan polis ve ya askerler arasından korumalar seçilecektir.