Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü her yıl idare Memuru alımlarına devam ediyor. 2022 yılı için yayımlanan İdare Memuru alımı ilanı ile 150 Memur alımı yapılacak. Ancak başvuru yapacak adayların merak ettiği bir konu olan İdare Memuru maaşları belli oldu. Öte yandan şartlara uygun olupta ne görev yapılacağını bilmeyen adaylar için hazırladığımız bu haberimizde sizlere İdare Memuru Hakkında detayları aktaracağız.

İdare Memuru Kimdir? 

İdare memuru, ceza infaz kurumlarında cezaevi müdürü ve cezaevi ikinci müdüründen sonra gelen yönetici personeldir. İdare memuru, amirlerinin gözetimi ve denetiminde yöneticilikte yetiştirilmek amacıyla kurum yönetim organizasyonu içerisinde kendisine ilgili mevzuatta verilen görevleri yapmaktadır.

İdare Memuru Öğrencisi Olmak Ne Demek?

İdare Memuru öğrencisi demek, Adayların yapılacak değerlendirme sonucunda alacakları 5 aylık eğitim sonucunda atanmak demektir. Bu kapsamda adaylardan KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranır. Sözlü mülakatlara kadro sayısının 5 katı aday katılmaktadır.

Sözlü sınav ve mülakatta asil olarak başarılı olan adaylar; Ankara, İstanbul, Denizli, Kahramanmaraş ve Erzurum personel eğitim merkezilerinden birinde veya bir kaçında 3 aylık teorik ve ikamet ettikleri yere yakın ceza infaz kurumlarında 2 aylık uygulamalı eğitim olmak üzere en az 5 aylık bir eğitime tabi tutulur.

İdare Memuru Maaşları Ne Kadar?

İdare Memuru maaşları görev yılına göre farklılık göstermektedir. Emeki olmak hakkı ise Ceza infaz kurumunda görev yapan personel fiili hizmet zammından yararlandığı için 2,5 yıl erken emekli olmakta ve 2,5 yılda fazla çalışmış gibi emeklilik tazminatından yararlanmaktadır.

Ayrıca Ceza infaz kurumları iş yurdu yönetiminde de görevde alabilen idare memurları iş yurdu faaliyetlerinden elde edilen gelirler doğrultusunda yıllık olarak 2000 – 6000 TL arasında kar payı alabilmektedir.

Yeni Başlayan İdare Memuru Maaşları: 6500 TL

Tecrübeli İdare memuru Maaşları: 8500 TL

İdare Memuru Öğrencisi Kaç Para Alır?

İdare memuru öğrencileri 5 aylık eğitim sürecinde aylık olarak yaklaşık 600 TL öğrenci harçlığı almaktadırlar. Eğitim süresi içinde yemek ve barınma ihtiyaçları eğitim merkezleri tarafından karşılanmaktadır.

İDARE MEMURU ALIMI İLANLARI BURADA