Çevirmen Maaşları 2016
 
Hayatımızın hemen hemen her alanında karşımıza çıkan çevirmenler yaptıkları iş ile içerisinde farklı farklı bölümlere ayrılmaktadır. Turizm alanında gerçekleşen çeviriler, furbol alanında yapılan çeviriler, eğitim alanınıda yapılan çevireler ve iş hayatında yapılan çeviriler olarak ayrı ayrı incelenir. Genel olarak çevirmenler tercümelerini yapabilmek için aldıkları eğitim seviyesinin yüksek olması gerekir. Çevirmenler her geçen gün kendilerini geliştirerek maaşlarını da bu doğrultuda alacaklardır.
 
Futbol çevirmenleri takımcıların söylediklerini tercüme ederken yaklaşık olarak 500 bin civarı para almaktadırlar. Yaz aylarında ise turizm sektörü başladığında ülkemize gelen yabancılar zaman zaman otellerde karşımıza çıkmaktadır. Eğer bir dile sahip değilseniz ve dediğini anlamakta güçlük çekiyorsanız çevirmenler bu gibi durumlarda ortaya çıkarlar. Yabancı turistlerin gezdirilmesi ve gezilen yerlerin anlatılması için mutlaka tercümana ihtiyaç vardır. Turistlere rehberlik etmek amacıyla çevirmenler de gezilere katılarak işlerine başlarlar. Hem gezerek ortamı görüp hem de ortam hakkındaki gerekli bilgilere dillerine çevirerek sunarlar. Böyle durumlar da çevirmenlerin maaşları yine değişkenlik gösterir. Yaptıkları işin süresine bağlı olarak ve mekana bağlı olarak fiyatlar farklılık gösterir. Aylık olarak yaklaşık 2000 ila 2500 arası alan çevirmenler kazançlarını hem gezip görerek hemde çevrilmesi gereken dile çevirerek yani kendilerini geliştirerek kazanırlar. Eğer iyi bir ingilizceye sahipsiniz şirkete çalışmanıza gerek kalmadan evinizden de paranızı kazanabilirsiniz. Şirket sahiplerinin yabancı dilde gerçekleşen yazışmalarını türkçeye çevirerek paranızı kazanabilirsiniz. Bu durumlarda Çevirmen Maaşları ise yaklaşık olarak 3000 civarındadır.
 
Bir şirkette çevirmen olarak görev yapıyorsanız maaşınız yine kendinizi geliştirmenize bağlı olarak değişirken alacağınız miktar hemen hemen 5000 civarında olacaktır. Dilinize sahip olarak her geçen gün kendinizi geliştirip alabileceğiniz miktarın en yükseğini alarak maaşınızı kazanabilirsiniz.