Kamuya çok sayıda bekçi alımları yapılmaya devam ediyor. Şu anda kamuda hazır 35 binden fazla çarşı ve mahalle bekçisinin olduğu beliritlmektedir. Son zamanların en çok rağbet gören pozisyonları arasında yer almakta olan bekçi alımına ilişkin yeni ilanlar Emniyet Genel Müdürlüğü polis akademisi başkanlığı tarafından duyurulmaktadır. Sadece Erkek adaylardan her yıl yapılan alımlar devam ediyor.

Aralıklarla basının gündemine oturan bekçilerin esas olarak yaptıkları görev nedir? Göreve yeni başlayan bir bekçinin ortalama olarak almış olduğu maaş ne kadardır?

2022 Yılı 3250 Bekçi Alımı Yapılıyor! Yeni Bekçi Alımı Yapılacak Mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımı için 2022 yılı sadece 3250 kişilik kadro ile bekçi alımı gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz dönemlerdeki alımlara bakacak olursak sayı düşük. Aynı zamanda alımların Türkiye Geneli yapılıyor olması rekabeti arttıyıro. Bekçi alımı hakkında sınav detayları paylaşıldı. aşağıdaki bağlantına ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER:https://www.isinolsa.com/bekci-alimi/2022-yili-3250-bekci-alimi-sinav-giris-belgeleri-konulari-kisa-h41939.html

2022 Yılı Bekçi Maaşları

Öncelikle kamuya alınan bekçinin maaşı görev yerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genelleme yapılacak olursa göreve yeni başlayan bir bekçinin ortalama maaşının 6 bin 300 TL civarında olduğu görülmektedir. Bu maaş görev yeri ve hizmet süresine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Eğitim seviyesi ve tecrübeye göre de değişiklik gösteren Bekçi Maaşları En az 6 Bin 300 TL civarında maaş ile göreve başlamaktadırlar.

En Düşük Bekçi Maaşı: 6 Bin 300 TL

En Yüksek Bekçi Maaşı: 7 Bin 700 TL

Lise Mezunu Bekçi Maaşları: 6 Bin 700 TL Maaş

Ön Lisans Mezunu Bekçi Maaşları: 6 Bin 900 TL Maaş

Lisans Mezunu Bekçi Maaşı: 7 Bin 500 TL Maaş ortalaması mevcuttur.

Bekçi Alımı Görevleri Nelerdir?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanlarda bekçi alımları sürekli olarak yapılmaya devam ediyor. Peki bekçilerin görevi nedir? Bekçilerin esas görevi çalıştıkları çarşı ve mahallede ki halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzurlarını kaçıracak kişileri tespit etmek, gerekli vakalarda delil toplamak ve düzeni bozacak olayların önüne geçmeye çalışmaktır. Bekçi görevinde iyi olan adayların ilerleyen yıllarda polisliğe geçebilme hakkının olduğu bilinmektedir.

BEKÇİ ALIM VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ