Borsa belli kurallara göre, istenilen miktar için organize edilip piyasaya sunulur. Alınıp satılan malların fiyatlarının belirlenmesinde üretim ve istek ön plandadır. Ekonominin en geniş kavramı olan borsa zor bir kavram olup geniş bir tanıma sahiptir. Borsacı olmak için yapılması gereken belli başlı unsurlar vardır. Borsa içinde olan bitenden borsacılar sorumludur. Düzen ve disiplin gerekli olup davranışlar önemlidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Ekonomi gündemi oldukça hareketli bir halde olurken borsacılar işlerini asla saptırmamalıdır. Disiplin ve dikkate özen göstererek hesap kitap işlerine hakim olmaları gerekmektedir. Yapılan yanlış kötü sonuçlar doğuracağından zekice davranmak sizin için en doğru yol olacak gündemi takip ederek borsayı yönelteceksiniz.

BORSACI MAAŞLARI NE KADAR?

Menkul kıymetlerin, yatırımların, senetlerin, tahvillerin işlem gördüğü kurumlar olup tüm bunları gerçekleştiren çalışan borsacılar parasal konularda dikkatli davranmaları gerekmektedir. İstenilen tüm belgeleri ve bilgileri sunmak anlatmak gerekir. Gün gün değişen borsa fiyatlarını takip ederek değişen rakamları işlemek oldukça önemli bir durumdur. Yatırımcıların borsanın durumu hakkında ne olacağını kestirme gibi bir ihtimalleri yoktur. Üstelik borsacılar bile yarın ne olacağını bilemezler. Finans uzmanları işleri oldukça zor olurken borsacı maaşları işe hemen hemen 4.000 TL ile 15.000 TL arasında oynamaktadır. Borsa riski seven bir piyasadır. Bu yüzden ilerisi de düşünülerek hareket edilmesi gerekmektedir. Borsacılar yaptıkları tahmin ile hareket etmemelidir. Ekonomide ne olacağı belli olmazken ani çıkışlar ve ani inişler beklenebilir. Borsa oynayan kişiler belli bir yatırıma sahip olurken hisselerini borsa da işletme hakkına sahiptirler. Fakat olumsuz bir durumla karşılaşmayı da göze almak zorundadır. Gündem de neler olup bittiğinden haberdar olup gazetelerin ekonomi sayfalarını okumakta fayda vardır. Borsacılar gündeme hakim olurken tecrübeleri ile bazı tahminlerde bulunurlar fakat bu tahminlerini kimseyle paylaşmamalıdırlar.

En Düşük Borsacı Maaşları: 4000 TL

En Yüksek Borsacı Maaşları: 15000 TL ye kadar.

Ortalama olarak ise borsa uzmanları 8000 TL civarında maaş alırlar.

Editör: TE Bilisim