Devletin güvenliğini sağlamak için gerekli konumlara çalışanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Halkın can güvenliğini korumak için olumsuz durumlara yer vermemek için bir çok pozisyonda çalışanlar bulunmaktadır. Bunlardan bir olan bomba imhacıların görevi ise patlamamış bombalara müdahale ederek etkisiz hale etmektir. Can ve mal kaybını engellemek için eğitim alan bomba imhacılar bir çok aşamadan geçerek bu pozisyonda yer almışlardır.

Bomba imhacılar sadece patlamamış bombaları incelemezken patlamış bombaları da incelemektedir. Bomba imhacıların kendi can güvenliğine de dikkat etmeleri gerekmektedir. Öncelikle bombaya müdahale etmek için hazırlıklar yapmak zorundadırlar. Ardından çevre güvenliğini sağlamak diğer önemli unsurlarındandır. Şüpheli paketi kontrol ederek etrafına ve ya içerisine dikkatlice bakmaları gerekmektedir. Nasıl bir bomba olduğunu görerek fotoğraflarını da çekebilirsiniz. Bu işi yapmanız için kesinlikle gönüllü olarak katılım yapmanız gerekmektedir. Çünkü birinci tehlike siz olduğunuzdan gönüllük işi gerekmektedir. Özel kıyafetleriyle olay yerinde bulunmaları da bomba imhacılar için gerekli olan unsurlardan biridir. Emniyette bulunması gereken bomba imhacı uzmanları yaklaşık olarak sayıları 300 350 arasındadır. Günümüzde her insan Bomba İmha Uzmanı Maaşlarını merak ederken yaklaşık olarak 20.000 TL alırlarken yapılan zamanla 27.000 TL ye artış göstermektedir. Fiyatlar değişkenlik gösterirken can ve mal güvenliğini sağlamak için bombacı bilinçli bir şekilde patlatmanız gerekir. Böylece etrafınız da bulunan insanlara zarar vermeyerek en önemlisi de kendinize zarar vermeyerek bombayı etkisiz hale getirebilirsiniz.

Günümüz mesleklerlerinden biri olan bomba imhacılar devletin ve halkın sağlığını düşünerek hareket etmeli eğitim sürecinde dikkatlice hiç bir detayı kaçırmadan almalıdırlar. Riskli süreçten geçen bomba imhacılar işlerini en iyi şekilde yaparak kendilerine zarar gelmemesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmak zorundadırlar. Hak ettikleri ücreti alarak işlerine devam edeceklerdir.

YENİ BAŞLAMIŞ OLAN BOMBA İMHA UZMANI MAAŞLARI!

Bomba İmha Uzmanı mesleğine yeni başlamış olanların maaşları ise tecrübeli olan personellere göre daha düşüktür. Bu kapsamda,

En Düşük Bomba İmha Uzmanı Maaşı 7000 TL

En Yüksek Bomba İmha Uzmanı Maaşları ise 15000 TL'dir. 

Görev yapmakta olan Bomba İmha Uzmanı maaşları ise 10.000 TL civarındadır.

Editör: TE Bilisim