Günümüzün en çok tercih edilen iş alanlarından biri de şüphesiz bilişim sektörüdür. Hem gelişen teknoloji hem de u alanda açılan yeni iş sahaları birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Peki bilişim mezunu olanlar hangi meslek gruplarını tercih edebilir, 2020 yılı itibari ile ortalama ne kadar maaş alınmaktadır, bilişim mezunları hangi bölümlerden mezun olur başta olmak üzere merak edilen konulara ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Bilişim Mezunu Nasıl Olunur?

Genel itibari ile bilişim teknolojileri alanı olarak bilinen bu alanda adaylar üniversitelerin Adli Bilişim Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi 4 yıllık ilgili lisans bölümlerinden ya da üniversitelerin Basım ve Yayın Teknolojileri, Basın ve Yayıncılık, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Grafik Tasarım, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Mobil Teknolojileri, Web Tasarımı ve Kodlama olarak 2 yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olarak, bilişim mezunu olabilmektedir.

Bilişim Mezunları Meslekleri ve Maaşları

Bilişim mezunu olarak üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar bu alanda farklı meslekle bünyesinde görev yapabilmektedir. Bu noktada istihdam edilebilecek olan meslekler ve ortalama maaşlar şu şekildedir. Web geliştiricisi olarak görev yapan adaylar ortalama olarak 2 bin 200 TL ile 4 bin 250 TL arasında maaş, grafik tasarımcı olarak görev yapanlar ise 3 bin TL ile 7 bin 250 TL arasında, ara yüz geliştiricisi 3 bin TL ile 4 bin 750 TL arasında, video oyun tasarımcısı 4 bin TL ile 7 bin 750 TL, AutoCAD Teknik Ressam olarak görev yapan bir aday ise bin TL ile 5 bin TL arasında, bilgisayar programcısı olarak görev yapanlar ise 2 bin 750 TL ile 4 bin 750 TL arasında, yazılım mühendisi 5 bin TL ile 10 bin TL arasında, mobil uygulama geliştiricisi ise 5 bin 500 TL ile 10 bin 500 TL arasında, veri bilimci 5 bin 750 TL ile 11 bin 500 TL arasında maaş alabilmektedir.