Teknolojinin gelişmesiyle her evde bulunan bilgisayarlar vazgeçilmez hale dönüşmüşlerdir. En basit olarak bireyler banka işleri olduklarında evlerinden çıkma gereksiniminde bulunmayarak bilgisayar başında anında işlerini halletmektedirler. Günümüzün mesleklerinden biri haline gelen bilgisayar mühendisliği oldukça rağbet görmektedir. Bilgisayar mühendisliği bilgisayar programlarını yazarak Word, Excel, Windows ya da oynadığımız oyunları oluştururlar.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK:

Bilgisayar programları düz yazılar şekilde yazılmaktadır ve teknolojinin bulunduğu her alanda bilgisayar programcıları boy göstermektedir. Bilgisayar mühendisi olmak için belli aşamalardan geçerek üniversite mezunu olmak şarttır. Donanımlar, yazılımlar iletişim hepsinin karmaşası olan etkileşimlerini incelemektedirler. Bir çok görevi olan bilgisayar mühendislerinin bilgisayara yazılan verilerle görev ve işlemlerini yerine getirmek bunlardan biridir. Günümüzde en merak edilen sorulardan biri ise bilgisayar mühendislerinin ne kadar para aldığıdır. Bilgisayar mühendislerinin aldıkları parayı etkileyen en önemli unsur bilgisayar dillerinin sayısı adedi ve bu dillerin oluştuğu tecrübedir.

GELECEĞİN KAYBOLMAYAN MESLEĞİ OLACAK!

Teknolojik alanda mühendis olmak hiçte kolay gözüken bir iş değildir. Bilgisayarın içini dışını bilerek programları yazmaya oluşturmaya ve etkileşimleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir. Kendinize inanıyor ve bilgisayar konusunda uzmanlaşacağınızı düşünüyorsanız üniversite tercihlerinizde bilgisayar mühendisliğini yazarak ilk adımınızı atabilirsiniz. Teknoloji hiç durmadığı gibi bilgisayar mühendisliği de hiç durmayacak ve daima geleceğin meslekleri arasında yer alacaktır.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ MAAŞLARI:

Bilgisayar Mühendislerinin Aldığı miktara gelirsek yeni mezun olan bilgisayar mühendislerinin aldıkları maaş yaklaşık olarak 3000 TL ile 4000 TL civarındadır. Tecrübeli Bilgisayar Mühendisi Maaşları ise yine yaklaşık olarak 9000 TL ile 12500 TL gibi bir miktar para almaktadır. Herkesin yapmayacağı bir meslek olmakta beraber zor yanları elbette bulunmaktadır. Bilgisayar mühendisleri çalıştıklarının karşılığını alabilmektedirler. Maaşları ise bildikleri programlara göre de değişkenlik gösterebilir. Bilgisayar mühendisliğinde bilgisayar ilgili her programı en ince detaylarına kadar bilmeniz gerekmektedir. aldıkları maaş kendilerini geliştirerek zamanla artış gösterebilir.

En Düşük ve En Yüksek Maaşlar:

Bilgisayar Mühendisi olarak farklı alanlar oraya çıkabilir. Bunlar Kod yazmak, Program yazmak, Bilişim alanı gibi çeşitler yer alıyor. Bilgisayar Müehendislerinin,

En Düşük Maaş 3000 TL

En Yüksek Maaş ise 13000 TL dir.

Ortalama düzeyde bir Bilgisayar Mühendisi maaşları ise 5000 TL ile 7000 TL arasındadır.

Editör: TE Bilisim