Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde personel yetersizliğinin görülmesinden sonra bir çok belediye itfaiye eri alımı yapmaya karar verdi. Buna göre Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda belediye itfaiye eri alımı ilanı yayımlarken sık sık yeni itfaiye eri alımları da yayımlanmaya devam ediyor. Bir çok aday itfaiye eri maaşlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki belediyelerde görev yapan itfaiye erlerinin maaşları ne kadar? Lisans mezunu, ön lisans mezunu ve lise mezunlarının aldıkları maaşlar belli mi?

İtfaiye Eri Maaşları (Lisans, Önlisans, Lise)

Belediyelerde itfaiye eri olarak göreve başlayan itfaiye eri maaşları 3 bin 794 TL'den başlamaktadır. Bu tutar lise mezunları için verilmekte olup derecelere göre 3 bin 800 TL, 3 bin 900 TL, 4 bin TL olarak devam etmekte olup en yüksek kıdemli itfaiye eri personeli ise 4.422 TL maaş almaktadır.

Ortalama olarak ise lise mezunu itfaiye eri 3794 TL, önlisans mezunu 3801 TL ve lisans mezunları ise 3894 TL maaş almaktadır. Bu tutar belediyelere göre değişiklik gösterebilmekte olup genel olarak tüm belediyelerde geçerlidir. Belediyelerin itfaiye eri alımı ilanlarına müracaat edildiğinde yukarıda belirtilmiş olan tutarlar alınacaktır. Bu tutarlardan hariç olmak üzere belediye itfaiye eri personellerine tazminat ödemeleri de yapılmaktadır.