Ülkemizde her belediyede itfaiye eri personelleri bulunmakta olup ufak ilçelerde, itfaiye birimleri olmadığı durumlarda en yakın ilçe ya da il belediyesinden destek hizmeti verilmektedir. Tüm şehirlerde en az bir ve üzerinde itfaiye birimleri bulunmakta olup bu dairelerde çok sayıda itfaiye eri personelleri görevyapmaktadır. Peki İtfaiye eri maaşları ne kadar, itfaiye eri 2021 yılında belediyelerde ne kadar maaş alacak? Hem itfaiye eri olarak çalışan hemde itfaiye eri olmak isteyen vatandaşların merak ile aradığı bu sorunun yanıtını sizler için veriyoruz.

İtfaiye Eri 2021 Yılı Maaşları Ne Kadar?

Türkiye'nin dört bir yanında binlerce itfaiye eri personeli istihdam etmektedir. Maaşlar belediyelere göre değişiklik gösterdiği için sizlere aralık veriyoruz. 81 şehirde görev yapan itfaiye eri personelleri ortalama 4.500 TL ile 6.500 TL tutarlarında maaş almaktadır. Bu maaşlara personellerin eğitim durumları, mesai durumları, ailevi durumları da eklenmektedir.

Özellikle sayısı yetmeyen itfaiye eri personellerinin olduğu birimlerde mesaiden dolayı daha yüksek maaşlar verilmektedir. Ancak son zamanlarda büyükşehir belediyeleri bu sayının artırılması için harekete geçti ve binlerce kişilik istihdam sağlandı. 2021 yılında yine istihdamlara hız verilecek olup bu durum mesai ücretlerinin azalmasını sağlamaktadır.

Mezuniyetlere göre de derece fakrı olduğu için belediyede görev yapman itfaiye eri personellerinin maaşlarında değişiklik olabilmektedir. Ancak belediyeler bu farkın fazla olmamasına gayret etmektedir.

Editör: TE Bilisim