Ülkemizin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren yüzlerce belediye başkanlığı bünyesinde on binlerce temizlik görevlisi, çöpçü personeli bulunmaktadır. Bu personellerin bir bölümü kamu binalarını, bir bölümü sokak caddeleri, bir bölümü parkları temizlemektedir.

Peki belediye başkanlıklarında görevli olarak istihdam etmekte olan temizlik görevlileri (çöpçüler) ne kadar maaş alıyor? İşin Olsa ekibi olarak belediye temizlik görevlilerinin kaç para kazandığını, aylık ne kadar maaş aldıklarını sizlere belirtiyoruz.

BELEDİYE TEMİZLİKÇİLERİ MAAŞLARI

Belediye başkanlıkları bünyesinde istihdam eden temizlikçiler, temizlik görevlileri, çöpçüler aylık ne kadar maaş alıyor? Maaşların belediyeden belediyeye, sözleşmeden sözleşmeye değişiklik gösterdiğini öğrendik. Buna göre maaşlar ortalama bin 600 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor fakat bazı belediyeler sözleşme ücretlerini yüksek tutara temizlik görevlilerine 3 bin 800 neredeyse 4 bin liraya yakın maaş verebilmektedir.

Maaş ve işçi ile anlaşma belediyenin elinde olduğu için sözleşme de belediye başkanlığı ve temizlik görevlisi arasında yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı yurt geneli tüm temizlik görevlileri aynı maaşı almıyor. Yani kimi belediye başkanlıkları işçilerine yüksek maaş verdiğinden işçiler 3 bin 800 - 4 bin TL kazanç elde ettiği gibi kimi temizlik görevlileri asgari ücret bin 600 TL kazanmaktadır.

ÇÖPÇÜ OLABİL ŞARTLARI:

Çöpçü olabilmek için adayların İŞKUR züzerinde yayımlanan ilanları takip etmeleri gereklidir. İŞKUR her geçen gün yeni ilanlar yayımlıyor ve yayımlanan bu ilanlar arasında belediyelerin çöpçü alımı ilanlarıda yer alıyor. Peki bu ilanlara nasıl ulaşılır? Söz konusu olan ilanlara ulaşmak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı üzerindeki ilanları kontrol edebilirsiniz.

BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI

Editör: TE Bilisim