Ülkemizde 81 il ve bin 200'den fazla ilçe belediyesi bulunmakta olup bu belediyelerin nüfuslarına, büyüklüklerine göre çok sayıda işçileri ve personelleri bulunmaktadır. En çok kadronun ayrıldığı pozisyon olarak bilinen belediye çöpçüleri, belediye temizlikçileri, belediye süpürgecilerinin ne kadar maaş aldığını bu haberimizde belirtiyoruz.

Çöpçü, Temizlikçi Maaşı Nedir?

Öncelikle belediye temizlikçi ve belediye çöpçüsünün maaşları belediyeye göre değişiklik göstermektedir. Ancak belediyelere bakıldığında en düşük maaşların 2 bin 750 TL'den başlayarak bu rakamın 4 bin TL'ye kadar çıktığı görülmektedir. Belediye çöpçüleri ve temizlikçileri de tüm kamu işçilerinin haklarına sahiptir. Gece çalışmaları, hafta sonu çalışmaları, bayramlarda çalışmaları, prim ve tazminat hakları ile maaşları yükselmektedir.

Sözleşmeli Çöpçü ve Temizlikçi Alınıyor

Şu anda Türkiye'deki belediyelerin çoğu kadrolu çöpçü ve temizlikçilerin yanı sıra dönemsel olarak (6 aylık) temizlikçi ve çöpçü alımı gerçekleştirmektedir. Bu işçilere 2 bin 324 TL asgari ücret + yol + yemek + prim ücretleri verilmekte ve maaşların 3 bin TL'ye kadar yükseldiği görülmektedir. Büyükşehirlerde verilen maaşların daha yüksek olduğu bilinirken ufak belediyelerde işçilerin aldıkları maaşlar belediye gelirlerinin az olması sebebi ile daha düşüktür. Milli bayramlarda ve resmi tatillerde görev yapan belediye çöpçüsü ve belediye temizlikçileri yüzde 100, yüzde 200 zam ile o gün çalışmakta ve bu tutarlar maaşlarına olumlu şekilde yansıtmaktadır. Yine kadrolu işçilere ekstra tazminat ödemeleri verilerek maaşlarının yüksek olması sağlanmaktadır.

Editör: TE Bilisim