Emniyet Genel Müdürlüğünün açık pozisyonlarına göre yıl içerisinde bekçi alımları yapılmaktadır. Özellikle son zamanlarda çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile EGM'ye çok sayıda bekçi kadrosu ihdas edilmektedir.

Buna göre adayların bekçi alımı hakkında bazı detayları merak etmektedir. Buna göre bekçi maaşları ne kadar? bekçi görevleri nelerdir, bekçi kıyafetleri nasıldır? Sizlere İşin Olsa ekibi olarak bu soruların yanıtlarını veriyoruz.

BEKÇİ MAAŞLARI

Bekçiler ilk atamalarının ardından ortalama 2 bin 800 - 2 bin 900 liradan başlayan maaşlar ile çalışmakta ve görev yeri, görev bölgesi, evli olup olmaması, çocuğunun olup olmaması gibi durumlara göre maaşında değişiklikler olabilmektedir.

BEKÇİ GÖREVLERİ

Bekçiler çarşılara ya da mahallelere sevk edilmekte olup görevi buranın düzenini sağlamaktır. Olayların olmasını engellemek, taşkınlık yapanları bölgeden uzaklaştırmak ve yeri geldiğinde hemen ilgili bölgeye polis ekiplerini çağırması gerekmektedir.

BEKÇİ KIYAFETLERİ

Bekçi kıyafetlerinin sivil olduğunu belirten çok sayıda kişi olduğu için sizlere bu sorunun da yanıtını veriyoruz. Bekçiler kahverengi kıyafet giymekte ve göğüslerinde bekçi arması ile dolaşmaktadır. Bekçilerde tıpkı resmi polisler gibi gerekli kıyafetleri giyerek görevlerini sürdürmektedir. Gerekli nitelikleri yerine getiren kişiler bekçi olabilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞ ve GÖREVLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim