Bilindiği üzere Cumhuriyet sistemi ile yönetilmekte olan ülkelerde yurt geneli bir toplum oluşturmayı başaran grup parti kurmaya hak kazanmaktadır. Partisini kuran ve seçimlere girerek halkın oyunun büyük bir kısmını alan taraf ülkenin yeni hükümeti olmaktadır. Hükümet olan partinin genel başkanı Başbakan olarak seçilirken hükümet olamayan diğer partilerin liderleri ise kendi partilerinin genel başkanı olarak kalmaktadır.

Ülke geneli yapılan seçimde başbakan olmaya hak kazanan kişiler aylık olarak maaş almaktadır. Peki Türkiye'de Başbakan maaşı ne kadar? Ülkemizde şu anda bilindiği üzere Başbakan Binali Yıldırım'dır. Peki Başbakan Binali Yıldırım'ın maaşı ne kadar?

BAŞBAKAN NE KADAR MAAŞ ALIYOR

Başbakanların almış oldukları maaşlara baktığımız da 2017 yılı için ortalama 16 bin lira civarında maaş aldığı görülmekte olup bu tutarın 2018 yılında 16 bin 500 - 17 bin lira civarında olacağı bilinmektedir. Ülkemizin şu anda Başbakan Binali Yıldırım olduğu için bu tatarı Başbakan Binali Yıldırım almaktadır.

Ortalama olarak bir Başbakan emekli olduğunda şu an ki şartlarda 9 bin lira civarında emekli aylığı almaktadır. Yani mesleği yerine getirirken alınan maaş ile emekli olunduğunda alınan maaş arasında neredeyse yarı yarıya değişen bir rakam görülmektedir.

DİĞER MESLEKLERİN MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim