Banko görevlileri bankalar da çek ödemeleri, para yatırma veya da çekme işlemlerini , kredi ödemeleri gibi ATM üzerinden yapılmayan işlemleri gerçekleştiren çalışanlardır. Banka asistanları gişede de sizlere EFT , havale ,hesap açma ya da var olan hesabını kapatmak da yardımcı olmak için göreve alınmaktadırlar.

Banko sektörün de görev yapmakta olan banko Çalışanları maaş ödemelerini çalıştıkları kamu sektörü veya özel sektöre göre farklı alıyorlar. 2021 Temmuz ayı itibari ile kamu da çalışan banka görevlileri ve asistanların maaşlarının ödemeleri enflasyon farkına göre zamlanarak arttırıldı. Banko görevlilerine son dönemler de oldukça ilgi gösteriliyor. İşte bu ilgiyi üstüne çekmeye devam eden banko görevlilerinin ne kadar maaş aldığınız siler için hazırladık.

Banko Görevlileri Ne Kadar Maaş Alıyorlar?

Banko asistanları 3.500 TL civarında maaş alırken bu miktar hizmet yılı, mezuniyet durumu ve AGİ tutarlarına göre 4.500 TL'ye kadar çıktığı da görülmektedir. Tüm sektörlerde de olduğu üzere işe yeni başlayan bir işçi veya görevli bir süredir çalışan kişi ile aynı maaşa sahip olmuyor.

Yapılan işte gösterilen gayret ve azimle maaşınızı oldukça yükseltebilmektesiniz. Eğitim düzeyi de yine maaşı belirleyen etkenlerden olmaktadır. Genel olarak tüm faktörler dahil edildiğin de bu meslek için 4.500 Türk lirasına kadar maaşa sahip oluna bilinir.

Banko Görevlisi Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Sınav tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak,

Üniversitelerin sadece 2 yıllık eğitim veren bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak veya işe başlama tarihinde mezun olabilecek durumda olmak yeterlidir.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi çerçevesinde belirtilen haklardan mahrum olmamak

Taksirli suçlar dolayısıyla (hırsızlık, zimmete para geçirme ,dolandırıcılık, devlete yönelik yapılan herhangi bir suç çerçevesin de bulunmuş olmamak, ….ve benzeri.) gibi suçlardan ağır ceza veya 6 aydan uzun süre ile hapis cezası almamış olmak.

Erkek adaylar için işe alım tarihi itibari ile askerlik görevini tamamlamış olmalıdır.