Ülkemizde birçok farklı banka faaliyet göstermekte olup bu bankaların birçoğu özel sektör içerisinde yer alırken bir kısmı ise kamu bankaları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda bankada çalışan personeller, bankacı olarak anılmakta olup farklı pozisyon ve kadrolarda görev almaktadırlar. Buna göre çalışma ve hizmet yılına göre maaşlarda artış da görülebilmektedir. İşte özel sektör ve kamu bankalarında bankacı olarak görev yapan personelin maaş detayları.

Bankacıların Görev Detayları

Özel ya da kamu bankalarında olsun bankacı olarak görev yapan farklı pozisyondaki çalışanlar para ve durum analizi görevlerini kendi bölümleri açısından gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra finansal analiz yapma, nakit ve kasa işlemleri gerçekleştirme, mevzuat ve ödeme seçeneği oluşturma, bireysel emeklilik ve benzeri konularda bilgi verme ve işlem yapma gibi mali ve finansal işlemleri gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda bankaların farklı departmanlarında göre alan bankacılar kendi bölümlerine uygun diğer işlemleri yapmakla mükelleftir.

2019 Bankacı Maaşları

Bankacı olarak görev yapan personeller kamu bankalarında ya da özel bankalarda istihdam edilmekte olup bu kapsamda kamu bankalarında görev yapan 2019yılı itibari ile maaşları yeni başlayan alt kademe bir aday için 2.875 TL olmakla birlikte en yüksek kademede müdür ve diğer kadrolarda görev alanların maaşı da 7.725 TL olarak belirlenmiştir. Özel sektör bankalarında çalışan personelin maaşları da bu kapsamda 1.900 TL ile 4.550 TL arasında değişmektedir.