Bankacı Maaşları 2016

Bankalar, birçok insan tarafından ziyaret edilmekte ve birçok gencin meslek seçimlerinde belki de ilk sıralarda yer almaktadır. Bir bankaya başvurduğunuz anda şube içerisinde çalışan ve görevleri birbirinden farklı birçok çalışana rastlamanız mümkündür. Çalışanların tamamı yoğun bir eğitim hayatının ardındna bu mesleği seçmiş ve bu meslekten aldıkları ücretlerle geçimlerini sağlamaktadırlar.

Ülkemizde faaliyet gösteren onlarca banka vardır ve bu bankaların kimisi tamamen devlete aittir kimisi ise tamamen özel sektör tarafından kurulmuştur. Hangi tarz bir banka olursa olsun her şube içirisinde çalışan görevlilerin görevleri ve pozisyonları farklıdır. Bu kadar farklı pozisyonun bulunması ise belki de mesleği en cazip noktaya getirmektedir. Çünkü eğitim durumu iyi olan ve bankacılık alanında kendini ispatlamış deneyimli kişiler bu bankalarda en üst pozisyonlarda çalışmaktadır. Bankacı olabilmek için ise kişilerin üniversitelerden bankacılık ile ilgili 2 ya da 4 yıllı bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Mezuniyetin ardından ise bankaların dönem dönem yaptıkları sınavlara katılmaları, sınavlarda başarılı olmaları halinde ise mülakatları geçmeleriyle birlikte bankacı olabileceklerdir. Bu mesleğe başlamak ve bunun için eğitim alan kişilerin en büyük merakları arasında ise bankacı maaşları yer almaktadır.

Bankacılık sektöründe birçok pozisyonun olduğunu söylemiştik ve bundan dolayı da her pozisyonun farklı bir maaşı bulunmaktadır. Genel olarak baktığımız zaman bankacılık sektörüne yeni atılmış ve gişe memuru olarak çalışan kişilerin aldıkları ücretler 1400 lira ile 1800 lira arasında değişmektedir. Bunun yanı sıra müşteri temsilcisi olarak görev alan bir üst pozisyondaki kişiler de 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasında bir ücret almaktadır. Banka şubelerinde çalışan ve en üst konumda yer alan banka müdürleri ise 4 bin ya da 8 bin lira gibi ücretler almaktadır.

Editör: TE Bilisim