Bankacı olmak isteyen binlerce aday bulunmaktadır. Bu kapsamda Kamu Bankalarına ve özel Bankalara sınav ile memur alımları ve personel alımları yapılıyor. Ancak Bankacı olmak isteyenlerin merak ettiği diğer konulardan biriside bankacı maaşları ne kadr sorusu oldu? Bu yönde haberimizde sizlere Bankalara ve görevlerine göre bankacı maaşları hakkında bilgiler vereceğiz.

Bünyesinde binlerce kişiye iş imkanı sağlayan banka, yılın belirli dönemlerinde yaptığı bu personel alımı sınavları ile yeni şubeler açarak sınavı başarılı bir şekilde tamamlayan kişileri bu şubelere yerleştirmektedir. İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB, ING, Finansbank, Vakıfbank, Halkbankası ve diğer tüm bankalar memur maaşları banka tarafından belirlenen seviyelerde karşımıza çıkmaktadır. Şimdi maaş için aralıklarının neler olduklarını en ince detaylı bir şekilde inceleyelim.

BANKA VE POZİSYONA GÖRE BANKACI MAAŞLARI:

İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB, ING, Finansbank, Vakıfbank, Halkbankası ve diğer tüm bankalar memur maaşları nelerdir? İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB, , ING, Finansbank, Vakıfbank, Halkbankası ve diğer tüm bankalar farklı pozisyonlarda personel çalıştıran bir bankalardır. Pozisyona göre her çalışan farklı seviyelerde maaş almaktadır. Ayrıca İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB, ING, Finansbank, Vakıfbank, Halkbankası ve diğer tüm bankalar şubeye göre maaşlarda değişiklik yapabilen bankalar arasında yer alır. Örneğin İstanbul için Banka Memuru memur maaşları ortalama 4000 TL gibi bir rakamdır.

2021 Bankacı maaşları nasıldır ? Özel bankalar Gişe görevlisine 3200 TL -5000 TL verilir. +600 lira dil tazminatı vardır bunun. Dil tazminatının en çok etkilendiği , maaşlara en çok eklendiği kurum zaten bankalardır. Kamuda 10-20 tl alabileceğiniz dil tazminatları bankalarda 400-600 tl gibi rakamlardır. Bankalarda Müdür ortalama 7000 - 1000 TL alır. (en az 35 yaşında oluyorsun) bunun yanında ise +ikramiye+ mayis ayında 20.000 lira gibi ek ödemeleri vardır.

Bankalarda Uzman yardımcısına 4000 TL ile 6000 TL gibi maaş verilir. Bankalarda Müfettişe de yaklaşık 4000 TL -12000 TL + maaşa ilave olarak harcırahlardır. Harcırahlarda yılda 25.000 tl ile 30.000 tl arasında yapıyor İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB, ING, Finansbank, Vakıfbank, Halkbankası ve diğer tüm bankalar için maşlar : Ülkemizin ileri gelen bankalarından bir kaçı olarak karşımıza çıkan tüm bu bankalar milyonlarca müşterisi olan oturmuş, yıllanmış bankalardır. Bankacılık Sektörde önemli bir konuma sahip olan banka, geçen her bir yıl daha da gelişmekte ve müşterilerine tüm şartlarda en iyi koşullarda avantajlar sunmaya devam etmektedir.

Ayrıca bu maaşın yanında ek onlarca ödeme, onlarca eklenti vardır. Maaş, sigorta, agi, yol, yemek, özel sigorta, sağlık, özel sağlık, yemek için çekler, sodexo vs. Net bir maaş ve de bunun yanında çalışanlarına verdiği tüm üç ayda bir ikramiye, yemek için ekstra sodexo ve servis imkanı sağlamaktadır. Diğer yandan bankada çalışan gişe görevlilerinin maaşı 3100 TL ve banka bünyesinde yazılım mühendisliği yapan kişilerin maaşı ise 10000 TL olarak belirlenmiştir.

Maaşlarda zam olayı var mıdır sorusunun cevabı tamamen banka yönetimine bağlıdır. Eğer bir zam yapılacaksa tüm şubelerde ve de aynı şekilde tüm çalışan personeller bu zamdan tüm payını alır. Ancak hangi dönemlerde bu zam yapılacağı konusunda kesin ve net tarihler vermek mümkün değildir diyebiliriz. Banka maaşlara artış zam ve artırım yapacağı tarihlere ekstra olarak kendi bünyesinde gerçekleştirdiği bir takım görüşmeler ardından ve sonrasında karar verirler ve size maaşları net olarak söylerler.

POZİSYONUNA GÖRE EN DÜŞÜK VE YÜKSEK MAAŞ ORANLARI:

Yukaırda da belirttiğimiz gibi her bankaya göre bankacı maaşları farklılık göstermektedir. Bu kapsamda Yapılan araştırmaya göre Banka pozisyonuna göre belirlenen ortalama maaşlar şöyledir:

  • Banka Gişe Görevlisi Ortalama Maaşı 3500 TL dir. En Düşük 2800 TL - En Yüksek 5000 TL
  • Banka Memuru Ortalama Maaşı 4000 TL dir. En Düşük 2900 TL - En Yüksek 6500 TL
  • Banka Gişe Asistanı Ortalama 3800 TL dir. En Düşük maaş 3100 TL - En Yüksek 5300 TL
  • Banka Müşteri Temsilcisi Ortalama Maaşı 3500 TL dir. En Düşük 2900 TL - En Yüksek 3900 TL
  • Şube Müdür Ortalama Maaşı 9000 TL dir. En Düşük 4200 TL - En Yüksek 1800 TL
  • Genel Müdür Ortalama Maaşı 6500 TL dir. En Düşük 2900 TL - En Yüksek 24000 TL
  • Banka Müfettişi Ortalama Maaşı 7000 TL dir. En Düşük 4500 TL - En Yüksek 12500 TL
Editör: TE Bilisim