Milli Savunma Bakanlığı bünyesi ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevli on binlerce astsubay bulunmaktadır. Astsubaylar Türkiye'nin farklı noktalarında kuvvet komutanlıkları tarafından istihdam edilmekte ve görev yerleri neresi olursa olsun farklı yerlere görevlendirilebilmektedirler. Peki Türk Silahlı Kuvvetleri TSK ya da İçişleri Bakanlığının Kuvvet Komutanlıkları fark etmeksizin astsubay maaşları ne kadar oldu, 2021 yılı itibari ile astsubayların maaşları nedir? Haberimizde astsubayların maaşları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Astsubay Maaşları Ne Kadar?

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevli astsubaylar 2021 yılı için net 5.800 TL maaş almaktadır. Net maaşa hizmet süresi, hizmet bölgesi, tazminat gibi ilave ödemeler yapılabilmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi ülkemizde 5 farklı kuvvet komutanlığı bulunmakta olup yüksek maaşlar Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetlerinde verilmektedir. Mesleğe yeni giren astsubay 5.700 TL ile işe başlamaktadır. İlgili tutara ilave olarak hizmet bölgesi, hizmet süresi ve tazminat ödemeleri yapılmaktadır. 5.700 TL'den başlayan bu ücretleri 9.000 TL'ye kadar dahi çıkabilmektedir. Özellikle zorunlu hizmet bölgelerinde maaşlara ilave 2 bin TL'ye kadar ek maaş ödemesi yapılabiliyor.