Ülkemizde 7 milyondan fazla çalışanın en büyük taleplerinden biri de asgari ücretin yaşam koşullarına uygun olarak arttırılması olarak yer alıyor. 2020 yılına yönelik asgari ücret pazarlıkları aralık ayında gerçekleşecek. Bu noktada memur ve kamu işçilerinin zam pazarlığından yola çıkılarak asgari ücret tahminleri de gündemde yer almaya başladı.

2020 Tahminleri Neler ?

Aralık ayında yapılacak olan asgari ücret zam pazarlığında milyonlarca vatandaş tarafından hem sosyal medya hem de çeşitli kanallar aracılığı ile asgari ücretin en az 2 bin 500, 2 bin 750 TL olması gerektiği ifade ediliyor.

Yapılan tahminlerde Memur maaşlarında olduğu gibi yüzde 8 oranında bir zam yapılırsa yeni yılda asgari ücret tutarı 2 bin 181, 06 TL olacak, ayrıca yüzde 12 oranında bir zam yapıldığı taktirde yeni asgari ücret tutarı 2 bin 262, 40 TL olarak belirlenecek.Son olarak yüzde 20 oranında bir zam yapılması durumunda ise yeni asgari ücret tutarı 2 bin 424 TL olarak belirlenebilecek.

Görüşmeler Aralık’ta Yapılacak

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı aralıkta gerçekleşecek olan 2020 yılı asgari ücret görüşmelerine kilitlendi. Bu doğrultuda asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranı belli olacak. Asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranının da belli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim