Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda kurum bünyesinde çalışacak 1000 kişinin alınacağı belirtilmişti. İlkokul mezunları arasından yapılacak bu alanlarda alım şartları kadar en çok merak edilen detaylardan bir diğeri ise ASDEP personeli maaşları ne kadar olmaktadır.

ASDEP Personeli Maaşları Nedir?

Başvuru yapanların hak kazanması halinde Aile Sosyal Destek Personeli olarak çalışmak isteyen kişiler için oldukça kritik olan bu durum, dikkat çekici seviyelerdedir. Üstelik 2020 yılı itibari ile çalışmaya başlayacak olan personeller 2020 yılında geçerli olacak düzenlemelerden ve maaşlardan yararlanacaktır.

ASDEP Personeli 2020 Maaşları Ne Kadar?

Personeller ile ilgili yapılan sözleşmelerde personellerin alacağı ücret için, “Brüt asgari ücretin %110 fazlası oranında aylık ücret” ödeneceği belirtilmektedir. Bu düzenleme dahilinde 2020 yılı içerisinde çalışacak olan personeller için personel maaşı 5 bin 750 TL olmaktadır. Aynı zamanda il dışında çalışacak olan personeller için ekstra olarak harcırah ödemeleri de yapılacak ve toplam maaş tutarı çok daha yüksek seviyelerde olacaktır. Bu bakımdan Türkiye şartları dahilinde oldukça yüksek sayılan bu maaş tutarlarına ulaşmak ve devlete bağlı bir kuruluşta çalışmak isteyen kişiler mevcut personel alımlarına yoğun ilgi göstermektedir.

Personel olma şartının belirli kriterler ile sınırlandırılmış olması yararlanacak olan kişileri azalttığı gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan P3 puan türüne göre de belirli sıralama yapılmaktadır. Bu kriterlerin dışında ise kişilerin üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinden mezun olması gerekmektedir;

  • Psikoloji
  • Çocuk gelişimi
  • Sosyal hizmetler
  • Sosyal çalışmalar
  • Aile ve tüketici bilimleri
  • Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık.
Editör: TE Bilisim