Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca konut bulunmaktadır. Apartmanın gelir ve giderlerinden sorumlu olarak tutulan kişilere apartman yöneticisi denilmekte olup apartman yöneticileri gerekli zamanlarda toplantı yapmakta aidat paralarını toplamakta ve binanın giderlerini kontrol etmektedir.

Peki ülkemizde apartman yöneticileri ne kadar maaş alıyor, apartman yöneticisi ne kadar kazanıyor? İşin Olsa ekibi olarak farklı semtlerde bulunan apartmanların yöneticileri ile görüşmelerimizi tamamladık ve sizlere apartman yöneticilerinin kazançları hakkında bilgi veriyoruz.

APARTMAN YÖNETİCİSİ KAZANÇLARI NE KADAR?

Apartman yöneticilerinin büyük bir bölümü görevlerini gönüllü olarak ücretsiz yapmaktadır. Apartmanda yöneticinin çıkmadığı durumlarda daire sakinleri yöneticiliği özel firmalara devir etmekte olup özel sektör firmaları aylık en az 500 TL maaş ile yöneticilik yapmaktadır.

Bazı apartmanlarda ise apartman yöneticilerinin daire başı az bir kazancının olduğu görülmekte olup yine bazı sitelerde sadece bir yöneticinin olduğu ve bu kişiye tüm daire sahipleri toplanıp para verdiği ve bu maaşın ortalama asgari ücrete kadar yükseldiğini öğrendik. Tabi genel olarak apartman yöneticilerinin her hangi bir kazancının olmadığını bilmeniz gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim