Ambulans Şoförü Maaşları 2016

Toplumda belki de en çok saygı gören mesleklerden bir tanesi ambulans şoförlüğüdür. Çünkü herhangi bir trafik kazası durumuna ya da acil müdahale edilmesi gereken hastalara gitmek için bin bir zorlukla araç kullanmaktadırlar. Bu durumun farkında olan bireyler gerek trafikte gerekse özel hayatta bu mesleği icra eden kişilere her zaman saygı göstermektedirler.

Can taşıyor teriminin uyduğu ambulans şoförlüğü, dikkat, sabır, cesaret ve özveri gerektiren mesleklerden bir tanesidir. Çünkü bu meslekte ambulansları en iyi şekilde kullanıp hastanıza ulaşmanız gerekmektedir. Ülkemizde sağlık alanındaki yatırımların oldukça artmasından dolayı bu mesleğin sayısı artmış durumdadır ve gerek kamu gerekse özel sağlık kuruluşlarına ambulans şoförlerine her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Bu mesleğe sahip olmak isteyen adayların ise öncelikli olarak B sınıfı bir ehliyete sahip olmaları ve ilk yardım sertifikalarının bulunmaları gerekmektedir. Bu sadece özel sağlık kuruluşları için geçerlidir. Eğer kamu kurum ve kuruluşlarında ambulans şoförü olarak çalışmak istiyorsanız liseden acil tıp teknisyenliği bölümünden ya da üniversite eğitiminizde acil yardım teknikerliği mezunu olmanız gerekmektedir.

Bunların yanı sıra mesleğe olan ilgi ve saygının yanında aldıkları maaşlar da her zaman ilgi odağı olmuştur. Ambulans şoförü maaşları 2016 yılında değişkenlik göstermektedir. Kişilerin kıdem, kademe ve derecelerine göre maaşları 1500 liradan başlar ve 3000 liraya kadar çıkabilmektedir. Bu ücretler özel sağlık kuruluşları ve kamu kurumlarında da farklılık göstermektedir.

Editör: TE Bilisim