Albay Maaşları 2016

Türk Ordusu mensuplarından olan albaylarımız, disiplinli duruşlarının yanı sıra askeri bilgileriyle beraber farklarını her konuda ortaya koymaktadırlar. Birçok insanın hayallerinde yer alan askerlik mesleğinde belki de yükselmek istediği noktalardan birisi olan albaylık, yıllardan beri araştırılan ve araştırıldıkça bağlanılan mesleklerden birisidir.

 

Türk Ordusu’nda milli duygularla beraber yeteneklerini sergileyen albaylarımız hakkındaki araştırmalar çok çeşitlidir. Çalışma ortamı ve saatleri bunun yanında da alınan albay maaşları araştırmalar yapılan asıl konular arasındadır. Albayların aldıkları ücretler askeri statülerine yönelik olarak belirlenmektedir. Yapılan hizmet süreleri ve başarılardan dolayı belirlenen derecelerle beraber birçok farklı maaş ile karşılaşabilmekteyiz. Ayrıca ülkemizde görev ypılan yerlere göre de maaş farklılıkları oluşmaktadır. Batı illerinde çalışan bir albay ile doğu illerinde görev alan bir albayın maaşı arasında büyük farklar bulunmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan ve albay rütbesine sahip olan bir ortalama oalrak 4 bin lira gibi bir ücret almaktadır. Bu ücretin üzerinde ya da altında ücret alan kişiler de bulunmaktadır. Çalışılan bölge, misyon ve kıdem farklılıkları bu noktada maaşı belirleyen birincil unsur oluyor. Görevde yükselmelerle beraber artan maaşlar bölgelere göre de artmaktadır. Öyle ki doğu şehirlerimizden birinde vazifesini sürdüren bir albay yaklaşık olarak 6 bin lira gibi bir maaş alıyor. Zor çalışma şartlarının beraberinde alınan bu ücretler ise kimine göre yeterli kimine göre ise daha fazla olması yönündedir.

Editör: TE Bilisim