Ülkemizde Sağlık Bakanlığı bünyesine bağlı olmak üzere çok sayıda Sağlık Ocağı bulunmaktadır. Neredeyse her mahallede bulunmakta olan bu aile hekimliklerinde mahallenin nüfusuna göre aile hekimi doktoru istihdam etmektedir.

Mahalle büyük ve hastanın yoğun olduğu yerlerde çok sayıda aile hekimi istihdam ederken nüfusun az olduğu yerlerde çok daha az doktor görev yapmakta olup hane sayısı düşük olan yerlerde ise aile hekimlikleri sağlık ocakları bulunmamaktadır. Peki aile hekimi maaşları 2018 ne kadar? Aile hekimi doktorları ne kadar kazanıyor?

AİLE HEKİMİ DOKTOR MAAŞLARI

Mahallelerde bulunmakta olan Sağlık Ocakları aile hekimliklerinde görev yapan aile hekimleri 2018 yılında ortalama 4 bin 500 lira civarı maaş alacak. Tabi bu tutar görev yapılan yer, doktorun ailesi, kıdemine göre değişmekte olup döner sermaye maaşından hariçtir.

Yani net olarak işe yeni başlayan bir aile hekimi 4 bin 500 lira civarında maaş almakta olup bu maaşına ekstra olarak döner sermaye ücreti de eklenmektedir. Döner sermaye kazancı mahalleden mahalleye göre değişiklik gösterdiği için net bir ifade ve rakam vermekte doğru olmayacaktır. Bazı yerlerde 100 - 200 lira döner sermaye ücreti verilirken bazı mahallelerde binlerce liralık döner sermaye ücreti verilebilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim