İnfaz Koruma Memuru Maaşları

İnfaz koruma memuru, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelleri kapsamaktadır. 2020 yılı için sözleşmeli olarak alınacak infaz koruma personeli istihdamı oldukça fazladır. Günümüzde en sık duyduğumuz meslekler arasında; icra kâtibi, mübaşir, zabıt kâtibi ve infaz koruma personelleri arasında en çok infaz personeline ihtiyaç duyulmaktadır.

  • Lise mezunu sözleşmeli çalışan infaz memurları özel eğitim, D ve F tipi Bayrampaşa, Ankara, Buca gibi bölgelerde bulunan cezaevlerinde görev yaparak 3.992 TL maaş almaktadır.
  • Lise mezunu olup sözleşmeli olarak işe başlayan infaz koruma memurları 3.906 TL maaş almaktadır.
  • Önlisans mezunu sözleşmeli çalışan infaz memurları özel eğitim, D ve F tipi Bayrampaşa, Ankara, Buca gibi bölgelerde görev yaparak 4.062 TL maaş almaktadır.
  • Önlisans mezunu sözleşmeli olarak çalışan infaz memurları 4.028 TL maaş almaktadır.
  • Lisans mezunu sözleşmeli çalışan infaz memurları Bayrampaşa, Ankara, Buca gibi bölgelerde görev yaparak 4.081 TL maaş almaktadır.
  • Lisans mezunu sözleşmeli olarak çalışan infaz memurları 4.042 TL maaş almaktadır.
  • Kadro derecesi 1/4 olan özel eğitim D ve F tipi cezaevlerinde Bayrampaşa, Ankara, Buca gibi bölgelerde çalışan memur ve 3. derece 1. kademe olarak nitelendirilir ve maaşı 5.198 TL’ dir.
  • Kadro derecesi 1/4 olan ve diğer cezaevlerinde görev yapan memurlar 3. derece 1. kademe infaz koruma memurları olarak nitelendirilir ve maaşı 5.128 TL’ dir.

Ceza İnfaz Kurumlarında görevli olan İnfaz ve Koruma Memuru kadrosu çalışanlarının görevleri ceza evi iç güvenliğinin sağlanmasıdır. Ceza evlerinde dış güvenliği İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yapılmaktadır. İKM görevlileri ise hükümlü ve tutukluların güvenliğinin yanı sıra, rehabilitesi ve ceza evlerindeki yaşamlarında gerekli olan sosyal imkanları sağlamakta görevlidirler. CTE'de ye bağlı olarak görev yapan infaz ve koruma memuru maaşları tablosu yukarıda belirtilmiştir.

İŞİN OLSA