Özellikle son dönemler de sağlık sektörün de çok fazla ilgi odağı haline gelen bu meslek insanlar tarafından merak ediliyor. Acil Tıp teknisyenleri (ATT) insanların talepleri ile bedenen ve ya ruhsal olarak rahatsızlanan insanlara almış oldukları ilk yardım eğitimleri ile ilk müdahalelerin yapan kişilerdir. Ayrıca hastaları bulunan bölgede ki sağlık merkezlerine ulaştırmak yine acil Tıp teknisyenlerinin görevlerindendir.

Sağlık bakanlarının tescil etmiş olduğu okullardan mezun olan kişiler acil Tıp Teknisyeni olabilirler. Acil Tıp teknisyenleri herhangi bir rahatsızlıktan hastaya ilk ulaşan ve ilk müdahale eden kişiler olmasından dolayı toplumda çok önemli bir rol üstlenmektedirler.

Acil Tıp Teknisyenlerinin Yapması Gereken Görevler Nelerdir?

Yapmış oldukları iş itibari görevlerini sıralayacak olur isek;

İş organizasyonu yapmak,

İntravenöz girişimini uygulamak, Oksijen uygulaması yapma

Endotrakeal enstalasyon uygulaması yapmak,

Hastaya en uygun taşıma tekniklerini bilmek ve bunları uygulamak,

Kırık, çıkık ve ya burkulmalarda stabilizasyonu sağlama görevi!

Yara kapatma işlemini doğru şekilde yapmalı ve basit kanama kontrolü gerçekleştirmelidir

Temel yaşam desteği protokollerini uygulamak,

Temel yaşam desteği uygulaması sırasında yarı otomatik ve tam otomatik eksternal defibratörleri kullanmak,

Travma stabilizasyonu en doğru şekilde yapmalı ve hastanın nakle hazır hale gelmesini sağlamalıdır.

Mesleğe ait eğitim faaliyetlerine katılma gibi işler, acil tıp teknisyenlerinin görevleri arasında yer almaktadır.

Acil Tıp Teknisyenlerinin Almış Oldukları Maaşlar NeKadardır ?

Acil Tıp teknisyenlerinin maaşları tecrübelerine ve görev sürelerine göre değişiklik göstermektedir. İse yeni başlayan bir teknisyen ile daha önceden işte olan teknisyenlerin maaşları aynı değildir.En az 5 yıl boyunca kamuda hizmet veren bir acil tıp teknisyenlerine, 4 bin 500 TL miktarında maaş verilmektedir. Devamında ise en az 10 yıl boyunca kamu personeli olarak hizmet vermekte olan bir acil tıp teknisyenlerine 4 bin 700 TL aylık verilmektedir.

En uzun sureye Örnek verecek olur isek; 15 yıl süreyle kamu da görev yapan acil tıp teknisyenlerine ise en az 4 bin 950 TL aylık ödenmektedir. Gerekli okullardan mezun olan kişiler acil Tıp Teknisyeni olmak için başvurularını gerçekleştirebilir ve göreve başlayabilir.

Editör: TE Bilisim