Kurban Bayramının da yaklaşması ile birlikte birçok çalışan ve emeklinin yüzünü güldüren haberler de art arda geliyor. Özellikle ülkemizde çalışan kesimin önemli bir bölümünü oluşturan taşeron işçiler ise ülke gündeminde yer almaya devam ediyor. Bayram öncesinde YHK kararına göre taşeron işçilere zam tarihleri ve tutarları da kesinlik kazandı. Bayramda işçilerin yüzünü güldürecek olan tutarlar ve tarihler ise haberin devamında yer alıyor.

YHK Kararına Göre Tutarlar Nedir?

Binlerce taşeronun merakla beklediği bayram müjdesinde işçilere ödenecek olan tutarlar YHK kararına göre ödenecektir. Buna göre “Taşeron işçilerine her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından bir hafta önce 75 ₺ bayram harçlığı ödenir” şeklindeki hükme göre işçilere bayramdan önce ödeme yapılacaktır. Buna göre işçilere her ne kadar 75 ₺ ödeme yapılacak olsa da işçilerin maaşlarına 50 ile 60 ₺ arası bir tutar yatırılacak olup kalan 20 ₺’lik kısım ise vergi kesintisi olarak işleme alınacaktır. Buna göre işçiler net olarak bayram öncesinde 50 ₺ bir tutar yatırılacaktır.

Taşeron İşçilere Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Birçok işçinin merakla beklediği ödemede 75 ₺’lik ödemede tutar işçilerin hesabına bayramdan 7 gün önce yani 4 Ağustos 2019 tarihinde hesaplara yatacaktır. Her ne kadar yatırılan miktar az da olsa işçiler tevdiyelerin de bayram öncesi ödenmesi için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Buna göre geçtiğimiz yıl da bayramdan önce yatan tevdiyelerin bu sene de önce yatırılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim