Sağlık açısından tercih edilen meslek içerisinde olan Fizyoterapist mesleği adaylar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle Kamuda çalışmak için meslek sahibi olmak isteyenlerin teercih edebileceği alanlarda yer alıyor. Öte yandan Kamu ve Özelde hizmet vermekte olan Fizyoterapistlerin maaşları merak konusu oldu. Peki Kamuda Hangi alanlarda Fizyoterapist alımı yapılıyor? Fizyoterapist olmak için ne gerekli? 2022 Fizyotapist Maaşları ne kadar?

Fizyotarpist Kamuda Çalışma Alanları Nedir?

Fizyoterapist alımları tüm bakanlıklar ve kurumlar tarafından yapılıyor. Özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılann Fizyoterapist alımları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da alım yapılmaktadır. 2021 yılı son olarak yayımlanan MEB ilanına göre Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirilecek 260 Fizyoterapist alımı yapılıyor. 

MEB Fizyoterapist Alımı İlanı Burada

Nasıl Fizyoterapist Olunur?

Kamuda Fizyoterapist olmak için adayların öncelikle KPSS'ye katılmış olması gerekmektedir. Aynı Zamanda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olmak şarttır. 

Fizyoterapist alımları için Lisans sevyesinde P3 puan türünden puan almış olmak yetiyor.

Kamu ve Özel Fizyoterapist Maş farkı Var mı?

Herkesin olduğu gibi Fizyoterapistlerde kamuda çalışmayı öncelik haline getiriyor. Özel ile Kamu arasında çok fark olmasa da görevine yeni başlayanlar arasında oldukça fazla fark yer alıyor. Bu kapsamda;

Kamuda çalışan Fizyoterapist Maaşları:

  • 5 yıldan az olanlar - 6.728,44 TL Maaş
  • 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar - 6.814,20 TL Maaş
  • 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar - 6.950,25 TL Maaş
  • 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar - 7.146,79 TL Maaş
  • 20 yıldan fazla olanlar - 7.398,87 TL Maaş

Özelde Çalışan Fizyoterapist Maaşları:

  • En Düşük Fizyoterapist Maaşları: 4500 TL
  • En Yüksek Fizyoterapist Maaşları: 7500 TL

Editör: TE Bilisim