Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Ocak tarihinde aralık enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından gözler öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı konusuna çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Memur-Sen yetkilileri ise yüksek enflasyon nedeniyle ek protokol yapılabileceğini ve maaşların daha da artabileceğini kaydetmişti. Bakanlar Kurulu sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Memurlarımızın Ocak ayındaki toplu sözleşme dönem zammını yüzde 2,5 artışla yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı. Öğretmen ve emekli öğretmenler maaşlarına yapılacak zam farkına kulak kabarttı. Peki öğretmen maaşları şu an ne kadar? Maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak?

Öğretmenlerin maaş farkı ne zaman yatacak?

Öğretmen maaşlarında 14 günlük farkın ne zaman hesaplara yansıyacağı merak konusu oldu. Memurlar gibi maaş farkını alan öğretmenlerin maaş farkı ocak ayının sonuna doğru hesaplara yatacağı planlandı. Altı aylık memur maaş zammı dönemlerinde aylıkları artan devlet memurlarına, maaş artışı nedeniyle 14 günlük fark ödemesi de yapılmaktadır. Yansıması beklenen maaş farkı öğretmenin işe başlama tarihi ve kademesine göre değişecek. Bu hesapla 2008 tarihinden önce göreve başlamış olanlar, 2008 yılından sonra göreve başlayanlardan daha fazla maaş farkı almaktadır.

Öğretmen maaşı ne kadardı? Yapılan zamla birlikte 2022’de ne oldu?

Türkiye İstastistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın ilk yarısını kapsayan enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu. Son zamla birlikte en düşük memur maaşında da değişim gözlemlendi. En düşük memur maaşı (6 yaş altı 2 çocuk dâhil) 4.880 liradan 6.386 liraya çıkmış oldu. Yılda iki kez enflasyon oranına bağlı olarak öğretmen maaşlarına zam yapılmaktadır. Zamlı Memur Öğretmen (1/4) Temmuz 2021: 6.586 iken, maaşlara yapılan yeni zamla birlikte Ocak 2022’de 8.594 oldu. Emekli Memur Öğretmen (1/4) Temmuz 2021: 4.020 iken, maaşlara yapılan yeni zamla birlikte Ocak 2022’de 5.252 oldu.

Editör: TE Bilisim