Emekliler için arka arkaya bir çok güzel haberin müjdesi geldi!!! İntibak zammının istenmesi 3 maaşın Avans olarak çekilebilecek olması ve ek gelir haberi gibi çeşitli imkânların verilecek olması yetkililerden gelecek olan net haberlere çevrilmiş durumda. Emeklilerinin yaşam seviyelerinin de ki refah düzeyinin arttırılması amacıyla toplam da 10 adet öneri talebin de bulunuldu.

Toplu taşımayı bedava kullana bilmek ,ikramiyeler ,aileler için ek gelir yardımları gibi çeşitli isteklerde oluşan bu taleplerin 2022 itibari ile kullanılabilir bir hak olması için çalışmalar yapılmaktadır. Bu konu ile alakalı olarak görüşmeler halen devam sürecindedir.

Emekliler İçin Avans ve İntibak Zammı Nasıl Kabul edilirse nasıl Olacak ?

Avans için; Eğer SGK kurulu 3 maaşı nakit sıkıntısı yaşayan emekli maaşına bağlı olan ailelerin talep etmesi durumun da çekecekler maaşa ilaveten 3 maaş da çekebilecekler. Yani en düşük emekli maaşı baz alınacak olursa 1.500 TL maaşa sahip emekli başvuru onaylandıktan sonra 4.500 tllik bir ödeme alabilecektir.

İntibak Zammı için;Eğer intibak zammı için hayata geçirilmesi planlanmak da olan bu istekler kabul edilirse 2000 yılından önce emekli olmuş ve halen hayatta olan emekliler de uygulanmakta olan zamlar 2000 yılından sonra da emekli olmuş olan kişileri de kapsayacaktır. Bu ödemeler sayesin de toplam da 5 milyon kadar olan emekliler de bu haklardan yararlana bilecekler.

Emekliler İçin Talep Edilen 10 Hak Neler ?

Aylıklar için yüzdelik zam yerine seyyanen zam talebi

E ödeme oranlarında artış, yüzde 4 ila 5 yerine 9 ila 10 arasında olsun.

AGİ ile eşitlensin.2000 yılı v daha sonrasında emekli olmak için hak kazanan vatandaşlara intibak düzenlemesi olsun.

Memurların maaşlarında kurum kaynaklı olarak meydana gelen emekli maaş farkları kapatılsın.

Bayram ikramiyeleri her yıl enflasyon oranlarına göre belirlensin

Aile yardımları emekliler için de ödensin

Sağlıkta katkı payları alınmasın.

Yaş bekleyen vatandaşlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlansınlar

Yaş şartına bakılmadan herkes toplu taşımadan ücretsiz yararlansın.

Emekliler için tatil indirimleri verilsin.

Emekli maaş almak için beklenenlere verilen 3 aylık maaş kadar avans hizmeti hayata geçerken hali hazırda emekli olan vatandaşlar için de verilsin talepleri dikkatleri çekiyor.