ASDEP, aile ya da bireylerin sosyal hizmetlere ve sosyal yardıma ihtiyaçlarının tespiti yapan bir programdır. Hizmet modelinin planlanması ya da uygulanması durumunda kamu hizmetlerinden faydalanması sağlanan bir tür danışmanlıktır. Bu program doğrultusunda ihtiyaç sahibi kişiler veya aileler belirlenerek eğitim, istihdam veya sağlık gibi alanlarda hizmet sağlanmaktadır. Aynı zamanda aile veya bireylerin psikososyal ve ekonomik durumları incelenerek ihtiyaç duydukları alanlarda hizmet verilmektedir.

ASDEP, Türkiye genelinde yaygınlaşmış bir uygulama olup 1.500 çalışana istihdam süreci başlatmıştır. Bu doğrultuda ASDEP görevlileri;

  • Psikoloji,
  • Sosyal Hizmet,
  • Çocuk gelişim,
  • Aile ve tüketici bilimleri,
  • Rehberlik ve psikolojik danışmanlık
  • Sosyoloji

gibi üniversite programlarından mezun olmalıdır. Daha sonra KPPS sınavı P3 türü ile en az 60 puan alan kişiler ASDEP personeli olmak için başvuruda bulunabilir. Bu program kapsamında Türkiye genelinde sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşlar tespit edilerek destek sağlanmaktadır. Ayrıca ASDEP çalışanları kamu görevlisi olarak nitelendirilmektedir.

ASDEP personelleri görevleri arasında yer alan Aile Danışma Merkezleri, Çocuk Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Yaşlı Hizmet Merkezleri ve Toplum Merkezlerinde görev yapan ASDEP çalışanları vatandaşın her türlü ihtiyacını gidermekle görevlidir. Bu doğrultuda ASDEP personelleri 2021 için 6500 TL civarında aylık maaş almaktadır. Aynı zamanda yıllık zam oranlarına bakılarak asgari ücretin %10 oranında aylık maaş verilmektedir. Bunun dışında il sınırları dışında çalışacak tüm ASDEP personelleri maaşlarına ek günlük harcırah (yol gideri) verilecektir.

2022 yılında ise ASDEP personel maaşları zamlı olarak beklenmektedir. 7000 TL üzerinde maaş bekleniyor.

2022 Yılı İçin Aile Bakanlığı 1500 ASDEP Alımı Yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1500 ASDEP personeli alımı başvuru süreci başladı. 2022 yılı için ilan detaylarına ve başvuru ekranına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

ASDEP PERSONELİ ALIM İLANI

İŞİN OLSA TAKİP ET

Editör: TE Bilisim