Milli Savunma Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı bünyesinde çok sayıda subay istihdam edilmekte olup subaylar rütbesine, ödüllerine, sınıfına, çalıştığı görev yerine ve ailesine göre değişen tutarlarda maaş almaktadır. Peki hangi rütbeli askeri personel ne kadar maaş alıyor? Subaylar rütbesine göre ne kadar maaş alıyor? İşin Olsa ekibi olarak sizler için subayların rütbelerine göre maaşlarını hazırladık. Hangi rütbeli subayın ne kadar maaş aldığını haberimizde görebilirsiniz.

Rütbelere Göre Subay Maaşları

Milli Savunma Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan subaylar rütbelere göre Teğmen 7 bin TL, Üsteğmen 7 Bin 250 TL, Yüzbaşı 7 bin 500 TL, Binbaşı 7 bin 750 TL, Yarbay 8 bin 500 TL, Albay 8 bin 850 TL, ve General rütbesindeki subaylar ise 10 bin TL üzerinde maaş almaktadır.

Ek Maaşlarda Bulunuyor

Yukarıda subayların ne kadar maaş aldığı belirtilmiştir ancak bu rakamların sadece net maaş olduğu bilinmelidir. Yani bu tutarlara tazminat ödemeleri ve çalıştığı görev yerine göre ek maaşlar da verilmektedir. Örneğin albay maaşı yukarıda 8 bin 850 TL olarak belirtilmiştir fakat tazminatlar, görev ödemeleri, başarılar, çalıştığı yere göre ek ödemelerinde yapılması ile bu tutar 15 bin TL'ye kadar yükselebilmektedir. Yani ortalama olarak yukarıda yazan tutarlara ek 3 bin TL daha ekleyebilirsiniz. Bu şekilde mesleğe yeni giren teğmen 10 bin TL ödeme almaktadır. 

Editör: TE Bilisim