2021 yılına ait olan zam oranları belli oldu. Enflasyon rakamlarına yönelik yapılan değerlendirmeler neticesinde memurlara ne kadar zam verileceği belirlendi. Peki 2021 yılı öğretmen maaşları ne kadar haberimizde sizler için sözleşmeli olarak yeni atanmış öğretmenin maaşı ya da atanmış ve kadro almış öğretmenlerin maaşlarının ne kadar olduğuna yönelik detaylı bilgileri veriyoruz.

Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Nedir?

Yeni atanmış sözleşmeli bir öğretmen 2021 yılında 4.500 TL maaş alacaktır. Bu tutar zam yapılmış zamlı tutar olarak bilinmekte olup ilgili tutara ek ders, tazminat, doğu görevi, aile durumu, eğitim durumu, okulun bulunduğu konum, hafta sonu kurslar, öğretmenin zorunlu görevlendirildiği eğitim kurumları vb. gibi detaylara göre ek zamlar yapılmaktadır ancak bu ücretler aylara göre değişebilmektedir. Yeni atanan sözleşmeli öğretmen 4 bin 500 TL civarında maaş alacaktır.

Kadrolu Öğretmen Maaşı Nedir?

Sözleşmeli olarak atandıktan sonra öğretmenler 4 sene sonra kadro alıyor. Buna göre kadrolu öğretmen maaşı 4.700 TL olacak. İlgili tutara yine eğitim seviyesi, aile durumu, hizmet yeri, ek dersler, hafta sonu kurs ücretleri vb. gibi ilave ücretler eklenebilmektedir. Ancak bu ücretler değişiklik gösterebildiğinden dolayı kadrolu öğretmenler 4 bin 700 TL civarında 2021 yılında maaş alacaktır.