Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev verilen pozisyonlardan biri de okullarda müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapmaktır. Bu noktada merak edilen konuların başında MEB bünyesindeki okullarda görev yapan okul müdürü ve müdür yardımcılarının 2021’de maaşlarının ne kadar olacağıdır. Merak edilen bu konuya ilişkin detaylar ve meslek tanımlarına ilişkin bilgiler haberimizin devamında yer almaktadır.

Okul Müdür ve Müdür Yardımcısının Görevleri

Okul müdürü, kanunda yer alan ilgili mevzuat kapsamında okulun yönetiminden sorumlu üst amirdir. Okula ilişkin olarak her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerini, personele ilişkin yazışmaları ve eylemleri gerçekleştirme, güvenlik beslenme, temizlik, nöbet gibi okul ihtiyaçlarının giderilmesini sağlar.

Okul müdür yardımcıları ise müdürün olmadığı zamanlarda müdüre vekalet eden görevliler olup okulun yönetiminde müdürden sonra birinci görevlilerdir. Okulda rehberlik ve denetim işlerini yürütme, okul disiplin kurulana başkanlık etme, arlık ücret ve sosyal yardımlara ilişkin işlemleri gerçekleştirme ve harcama görevlisi olarak alım satım işlerini yapma gibi çeşitli göre tanımları bulunmaktadır.

Müdür ve Müdür Yardımcısı Nasıl Olunur?

Okul müdürü olmak için öncelikle herhangi bir öğretmenlik alanından mezun olması, öğretmen olarak görev alıyor olması gerekir. Sonrasında ise MEB ile ÖSYM tarafından gerçekleştirilen MEB EKYS sınavından başarılı olmaları durumunda müdür ve müdür yardımcısı olarak atanabilmektedirler.

2021 Müdür Maaşları Ne Kadar?

Okul müdürü olarak görev yapan personele ödenen maaşlar derece ve hizmet yılına göre değişmekte olup 2021 yılı itibari ile en az maaşlar 3 bin 430 TL, ortalama olarak 5 bin 815 TL ve en yüksek ise 8 bin 200 TL olarak yer almıştır. Maaşlar görev yapılan bölgeye, ile ve ilçeye göre de değişebilmektedir.

2021 Müdür Yardımcısı Maaşları

2021 yılında müdür yardımcısı olarak görev yapanların maaşları ise yaklaşık olarak 4 bin 100 TL olmakla birlikte ayrıca maaşlara en az yüzde 7 oranında zam yapılacaktır. Ek olarak hem müdür hem de müdür yardımcılarına ek ders ücreti de verilmektedir. Bu tutar ile maaşlar ortalama 4 bin 300 TL civarında olmaktadır.