Son 10 yıl içerisinde en çok tercih edilen mesleklerin başında gelen Sosyal Çalışmacı meslek grubu, kamu kurumlarında adayların en merak ettiği meslek grubunu oluşturuyor. Özellikle sosyal çalışmacı kimdir, ne iş yapar, nasıl sosyal çalışmacı olunur ve kamuya nasıl atanır gibi çeşitli konular birçok adayın cevap almak istediği konuları içeriyor. İşte bu noktada meslek grubuna ilişkin olarak en merak edilen konular haberimizin devamında yer almaktadır.

Sosyal Çalışmacı Kimdir? Ne İş Yapar?

Sosyal Çalışmacı ya da Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak isimlendirilen meslek grubu çalışanları, kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan, vatandaşların, ailelerin ve toplumun çeşitli sosyal sorunlarının giderilmesi için çalışmalar yapan, bu toplulukların manevi sorunlarının giderilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çalışan, kişilerdir.

Bu kapsamda maddi, manevi veya duygusal zorluk yaşayan vatandaşların huzur evi, bakım evi, kadın sığınma evi gibi çeşitli kamu kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan, kimsesiz olan çocukların evlat edinilmesine, koruyucu ailelerinin bulunmasına ve iyi bir şekilde yetiştirildiklerinden emin olmak için çalışmalar yapan, maddi zorluk yaşayan ailelerin tespit eden ve yardım sağlayan, maddi zorluk çeken vatandaşların isteklerinin saptanmasında görev alan kişiler sosyal hizmetler uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Sosyal Çalışmacı Nasıl Olunur?

Sosyal Çalışmacı, Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak görev yapmak isteyen adayların ilk olarak yükseköğretim kurumlarının 4 yıllık Sosyal Hizmetler bölümü ya da görev yapılacak Bakanlığa bağlı olarak eş değer, ilgili bir başka 4 yıllık lisans bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Kamuya atanmak isteyen adayların aynı zamanda KPSS sınavına da girmeleri gerekmekte ve ilgili puan türünde en az puan şartını sağlamaları gerekmektedir.

Ayrıca adayların 657 Sayılı devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak şartları aranacak.

Kamuda Sağlık Bakanlığı, İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda görev alabilmektedirler.

Sosyal Çalışmacı Maaşları

a) 5 yıldan az olanlar 12.393,6 TL Maaş,

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 12.551,57 TL Maaş,

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 12.802,15 TL Maaş,

ç) 15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 13.164,18 TL Maaş,

d) 20 Yıldan Fazla Olanlar 13.628,5 TL Maaş,

GÜNCEL SOSYAL ÇALIŞMACI ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim