Kamuda yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan birçok personel bulunmakla birlikte bu personellerden biri de temizlik görevlileridir. Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan temizlik görevlileri de kamu personellerine ödenecek olan zamdan yararlanacak olup bu noktada birçok adatın da merak ettiği konuların başında kamuda temizlik görevlisi olarak görev yapan personele ödenecek olan maaşlardır. Buna göre 2024 yılı itibari ile hizmetli sınıfında görev alan personel maaşlarına ilişkin detaylar şu şekildedir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Tanımı

Yardımcı hizmetler sınıfı içerisinde yer alan ve hizmetli olarak görev yapan kadro derecesi 14/2 şeklinde göreve yeni başlayan ilk-ortaokul mezunu memurlar yer almaktadır. Buna göre eğer memur bekar ise ya da eşi çalışıyorsa, çocuğu yok ise bu durumda aile yardımından yararlanmamakta ve en düşük memur grubunda yer almaktadır. Ayrıca memuriyete yeni başlayan ilk ve ortaokul mezunu bir kamu personelinin maaşı en düşük memur maaşı olarak kabul edilmekte olup bu personelin yer aldığı sınıf ise yardımcı hizmetler, hizmetli sınıfıdır.

Özel Sektörde Temizlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde temizlik görevlisi maaşları genellikle 14.000 TL ile 22.000 TL arasında değişmektedir. Bu aralık, çalışanın deneyimi, şirketin büyüklüğü, şehir ve sektöre bağlı olarak farklılık gösterebilir. Temizlik sektöründe çalışanlar, genellikle temizlik ve düzenin sağlanmasıyla ilgili görevleri yerine getirirken, maaşlarındaki bu değişkenlik genellikle söz konusu faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar.

2024 Hizmetli, Temizlik Görevlisi Maaşları Ne Kadardır?

Geçtiğimiz aylarda memur maaşlarına yapılmış olan zam ile birlikte hizmetli olarak görev yapan personel maaşlarında da artış görülmüştür. Buna göre,

Bakanlıklarda hizmet vermekte olan en az lise mezunu temizlik görevlisi maaşları 32,450 TL olarak bildirilmiştir. Ancak bu durum farklı keriterlere göre ve kurumlara göre farklılık gösterebilmektedir.

İçişleri Bakanlığı Temizlik Görevlisi Maaşları:

a) 5 yıldan az olanlar 10.741,00 TL

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 10.905,11 TL

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 11.068,17 TL

d) 15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 11.234,14 TL

e) 20 Yıldan Fazla Olanlar 11.398,21 TL

Yeni İlanlar Yayımlanıyor!

Kamuya Temizlik Görevlisi alımı için yeni ilanlar yayımlanıyor. Bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yayımlanan ilanlara aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Temizlik Görevlisi Alımı:

İçişleri Bakanlığı bünyesine 256 temizlik görevlisi alımı yapılacak. Lise mezunu adaylar içerisinden ve 60 KPSS puanına göre temizlik görevlisi alımı yapılacak.

İçişleri Bakanlığı 256 Temizlik Görevlisi Alımı Yapıyor İçişleri Bakanlığı 256 Temizlik Görevlisi Alımı Yapıyor

KAMU İŞKUR İLANLARI BURADA

TÜM TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI İLANLARI BURADA

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TAMAMEN ÜCRETSİZ AĞLARIMIZA KATILABİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Kaynak: İşin Olsa