Son zamanların en çok tercih edilen meslek gruplarından biri olan infaz ve koruma memurluğu hakkında birçok merak konusu bulunuyor. Bunlar arasında nasıl bu meslekte istihdam olurum, infaz koruma memurlarına ne kadar maaş ödemesi yapılır gibi sorular yer alıyor. Merak edilen sorular ile birlikte 2021 yılına ilişkin İnfaz ve koruma memuru maaşları detayları da haberimizin devamında yer alıyor.

İnfaz Koruma Memuru Nasıl Olunur?

İnfaz koruma memuru olarak görev yapanlar, ceza ve ıslahevlerinde bulunanların barınmadan, yeme içmelerine, hayatlarını burada sürdürme ihtiyaçlarına yardımcı olan personellerdir. Aynı zamanda tutukluların yeniden topluma kazandırılmasına, bu yerlerin ve içinde bulunanların güvenliklerinin sağlanmasına da yardımcı olmaktadırlar.

Bu yönde Adalet bakanlığı Memur Alımı yapıyor. İnfaz koruma memuru olmak isteyenler için öncelikle ilana ve alıma göre değişmekle birlikte en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Mezun olduktan sonra yapılacak olan merkezi alımlar çerçevesinde yayınlanan ilan şartlarını taşımak yeterlidir. Aynı zamanda ilgili yıl KPSS puanına da sahip olmak gerekmektedir.

İnfaz Koruma Memuru Çalışma Şartları

Meslek grubuna ait merak edilen bir diğer konu ise çalışma şartlarının nasıl olduğuna ilişkindir. Bu meslek grubunun noktada gündüz ve vardiyalı olmak üzere iki farklı çalışma saati bulunmaktadır. Gündüz saatleri için mesai saatleri genel itibari ile sabah 8 ile akşam 5 arasındadır. Vardiyalı olarak ise sabah 8 akşam 8 olmak üzere 12 saat çalışılır ve 24 saat ev dinlenmesi verilir. Akşam 8’de iş başı yapıldığında ise 12 saat ardından 48 saat istirahat verilmektedir. Görevde yükselme bulunmakta olup bu noktada ilk olarak meslek grubu çalışanları infaz ve koruma başmemurluğuna, şef, sayman ya da idare memuru kadrolarına yükselebilmektedir.

2021 İnfaz ve Koruma Memuru Maaşları

1/4 derecesinde diğer cezaevlerinde görev yapan bir ceza ve infaz memuru 2020 yılı itibari ile 5 bin 307 TL maaş alırken 2021 yılında bu tutar yüzde 4 + enflasyon farkı kadar artış gösterecektir. Bu durumda 2021 yılında bu derece ve kadro için en az 5 bin 519 TL olarak hesaplanmaktadır. Aile durumu ve derece, hizmet yılına göre maaşlarda artış olabilmektedir.