Kabin memurluğu ya da bilinen adı ile hosteslik ülkemizde en çok tercih edilen mesleklerin başında geliyor. Mesleğe dair birçok unsur merak edilirken bunların başında kabin memurlarının 2021 ne kadar maaş alacağı da yer alıyor. İşte mesleğe dair merak edilenlere ilişkin bilgiler.

Hostes Kimdir, Ne İş Yapar?

Hostes, kabin memuru uçaklarda görev yapan personellerden biri olup, uçak içerisindeki yolcuların konforunu, güvenliğini ve emniyetini sağlamakla görevli personeldir. Uçak içerisindeki birçok unsurdan hostesler sorumludur. Erkek kabin memurlarına host, kadın memurlara ise hostes addı verilmektedir.

Host ve hostesler, uçuş öncesi kontrolleri gerçekleştirir. Yolculara uçuş öncesi ve sırasında ikram ve yardımda bulunur, uçuşa dair gerekli bilgilendirmeleri yapar ve güvenli bir uçuş için talimatları yolculara aktarırlar.

Hostes Nasıl Olunur?

Hostes olmak için öncelikle Türk vatandaşı olmak gerekmektedir. Bu noktada adayların en az lise mezunu olması gerekir. Aynı zamanda en az bir yabancı dil bilmek de mesleğin gerektirdikleri arasında yer almaktadır. Sicil kaydı temiz olmak, boy aralığının en az 160 cm ile 180 cm arasında olması, sağlıklı olması fiziki kondisyonunun iyi olması da aranan diğer şartlar arasında yer almaktadır.

2021 Hostes Maaşları

2021 yılında hostes olarak görev yapanların maaşlarında artış olması beklenmektedir. Bu noktada hostesler ortalama olarak 3 bin 310 TL maaş almakta olup en yüksek ise 5 bin ile 6 bin civarında maaş almaktadırlar.

THY’de 1 yıl tecrübesi olan bir kabin memuru ortalama 5 bin TL maaş alırken, Onur air’de görev yapan bir memur ise 3 bin 500 ile 4 bin 500 TL arasında maaş almaktadır. Pegasus Hava Yolları’nda çalışan bir personel ise ortalama olarak 1 yıl tecrübesi bulunması durumunda ortalama 4 bin TL maaş almakta olup tecrübe arttıkça maaş da artabilmektedir.

Hostes Kabin Memuru İş İlanları

Hostes, kabin memuru olarak THY başta olmak üzere birçok uçuş firması ilan yayınlamakta olup yayınlanan bu ilanlara sitemiz üzerinden kolaylıkla erişebilirsiniz. Hali hazırda yayınlanmış ilanlara erişmek için:

https://www.isinolsa.com/haberleri/kabin+memuru+alımı

Editör: TE Bilisim