Kamu kurumlarında istihdam edilen ve birçok kişinin yeni duyduğu meslek grupları arasında yer alan hidrologlar ve hidrobiyologlar genel itibari ile yerel idarelerde ve çoğunlukla belediyelerde görevlendirilmektedir. Bu noktada merak edilen sorulara arasında hidrobiyolog ve hidrolog nedir, istihdam olanakları nelerdir, ne kadar maaş ödenmektedir, ilgili sorulara ilişkin detaylar ise haberimizin devamındadır.

Hidrolog Nedir, Maaşı Ne Kadardır?

Çoğunlukla belediyelerde istihdam edilen ve teknik hizmetler sınıfı kapsamında görevlendirilen hidrologlar, üniversitelerin su bilimi ile ilgili lisans bölümlerinden mezun olan adaylar arasında alınmaktadır. Meslek görevleri arasında su kaynakları ile ilgili bilgi edinme, analiz etme, su kaynaklarının gelecekteki durumunu tespit etme gibi görevleri bulunmaktadır. Bu noktada kuyu, kar rasatları yapmak, su seviyesini ölçerek parametre kontrolleri yapmak gibi birtakım özel görevleri de bulunur. Çalışma şartları arazi ve ofis şeklinde, sabah 8 ile akşam 5 arasındadır.

2021 yılı itibari ile hidrolog unvanı ile yerel idarelerde görevlendirilen personele ödenen maaşlar şu şekildedir:1/1 dereceye sahip bir hidrolog 4000 TL maaş almakla birlikte hizmet yılı ve dereye göre en yüksek 5100 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Hidrobiyolog Nedir, Maaşı Ne Kadardır?

Yerel idarelerde, özellikle belediyelerde istihdam edilen bir diğer az bilinen kadro ise hidrobiyologlara aittir. Genel itibari ile üniversitelerin 4 yıllık balık, plankton ve sucul omurgalı ve omurgasızlar sistematiği, biyotekolojisi ve sucul sistem ekolojisi bölümlerinden mezun olan veya alanında yüksek lisans yapan adaylar hidrobiyolog unvanı almaktadır. Bireylerin istihdam edildiği alanlardan biri de kamuda yerel idarelerdir. Bu noktada belediyelerde, su kaynakları bünyesinde yetişen her türlü balık ve su canlılarının yaşam alanları hakkında bilgi edinmek, su canlılarının ekolojik alanlarını iyileştirmek ve bu görevlere benzer özel mesleki görevleri bulunur.

2021 yılı itibari ile yerel idarelerde hidrobiyolog olarak görevlendirilen adaylara ödenen maaşlar şu şekildedir: 1/1 derecesinde bir biyolog en az 3800 TL maaş almakta olup bu maaş hizmet yılının artması, derecenin daha yüksek olmasına bağlı olarak en yüksek 5100 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

2021 HİDROLOG ALIMLARI:

Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilan ile 150 kişilik kadro ile Hidrolog alımı yapılacak. Uzun süredir alım yapılmayan Hidrolog adayları için süpriz bir ilan oldu.

Hidrolod Başvuru Şartları Nedir?

Hidrolog alımları İŞKUR üzerinden yapılıyor. Bu kapsamda başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak,18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmayan, Yapılacak Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranmıştır.

En Yüksek Hidrolog Maaşı: 6300 TL

En Düşük Hidrolog Maaşı: 3700 TL

Ortalama Hidrolog Maaşı: 4900 TL

Editör: TE Bilisim