Türkiye’de son zamanların en çok tercih edilen mesleklerinden biri haline gelen harita mühendisliği, özellikle birkaç yıldır popüler meslekler arasında da yer alıyor. Mesleğe ilişkin merak edilen konular arasında ise bu bölümden mezun olanlara yönelin ne kadar alım yapıldığı, istihdam olanlarının nasıl olduğudur.

Aralık 2021 yılı itibari ile hali hazırda harita mühendisliği alımı için 2 2 kamu kurum ilan yayınlamış olup özel sektörde de alım ilanları bulunmaktadır. İşte güncel harita mühendisi alım ilanları.

Harita Mühendisi Kamu Kurumu İlanları

Aralık 2021 itibari ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Beyoğlu Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanlar bulunmaktadır.

Bakanlık Coğrafi Bilgi SistemleriUzmanı alımı için Tercihen Yükseköğretim Kurumlarının en az 4 (dört) yıllık lisans eğitimi veren Bilgisayar Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak, Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda en az 3 (üç) yıl mesleki tecrübe sahibi olmak ve bunu belgelemek,Openlayers, leaflet vb. kütüphaneleri kullanma konusunda tecrübe ve bilgi sahibi olmak,Object-oriented kavramlara ve programlama bilgisine sahip olmak,Entity Framework, NET, C# ve ASP.NET, MVC, MVVM, JavaScript, MS SQL, Postgre SQL konularında tecrübe ve bilgi sahibi olmak, Open Street Map (OSM), GeoJson, MapInfo - MapBasic, Geoserver konularında tecrübe, bilgi ve en az ikisinden sertifika sahibi olmak,Masaüstü, web, mobil uygulama geliştirme ve Web servisleri konusunda tecrübe ve bilgi sahibi olmak şartları aranmaktadır.

İlan için: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimlari/genclik-ve-spor-bakanligi-yeni-ilan-yayimladi-15-sozlesmeli-h37100.html

Beyoğlu Belediye Başkanlığı memur alımı için Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro, Gıda Teknolojisi, Gıda Teknikerliği, Fermantasyon / Fermantasyon Teknikerliği bölümünden mezun olma, en az KPSS P93 70 puan almış olmak şartları aranmaktadır.

https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimlari/beyoglu-belediyesi-80-zabita-memuru-ve-duz-memur-alimi-yapacak-h36839.html

Harita Mühendisi Özel Sektör İlanları

Özel sektör ilanları ise ilgili kariyer sitesinden 58 aktif ilana ulaşmak mümkündür. Türkiye’nin farklı illerinden farklı firmalar tarafından yayınlanan ilanlara ulaşmak için ise aşağıdaki link üzerinden erişim sağlamak mümkündür.

https://bit.ly/3asXNZJ

Editör: TE Bilisim