Enflasyon oranlarındaki değişimlerle beraber yeniden zam yaşanmasının beklendiği memur maaşlarının son ücretlerini pek çok kişi merakla takipte kalmaktadır. Ayrıca hangi meslek gruplarının memur kategorisine dahil olduğu da vazgeçilmez sorular arasındadır. Özellikle yeni mezun olacak üniversite öğrencilerinin kafasında, hangi meslek grubunu seçeceklerine yönelik sorgulamalar da başlamaktadır. Bunun yanı sıra memur alanı dahilinde çalışan meslek grupları da ekonomik değişimlerle birlikte maaşlarının nasıl bir zamma tabi tutulacağını bir an önce görmek istiyorlar.

Memur Maaşları Zamlandı Mı?

Memur alanlarından birinde çalışanlar ya da maaşlarının son ve güncel hallerini merak edenler için bir liste hazırladık. Aşağıda görebileceğiniz farklı maddeler ile farklı memur meslek gruplarının son maaş bilgilerini alabileceksiniz. Ayrıca zamların nasıl bir düzlemde gerçekleştiği ya da maaşların bu yükselişten nasıl etkilendikleri de haberin devamında siz okuyuculara sunulacaktır.

  • Öncelikle en düşük memur maaşının son zamlı halinden bahsetmek gereklidir. Aldığı son zam ile birlikte en düşük memur maaşı ücreti 4.542 TL olarak duyurulmuştur. Yine lisans çıkışlı düzeydeki memur maaşı Ocak zammından beri 4.841 Türk Lirası olarak görülmektedir.
  • Memur denildiği zaman en çok merak edilenlerden biri de öğretmen maaşıdır. Öğretmen maaşı son zammı dahilinde 6.049 TL olarak belirlenmiştir. Yine merak edilen uzman doktor maaşının ücreti ise 9.314 Türk Lirası’dır.
  • Ocak zammı ile yükselen maaşlardan biri de hemşirelik mesleğini ilgilendirmektedir ve ücret 5.868 TL’ye artmıştır. Yine devlete bağlı çalışan avukat maaşı ise 7.639 lira ile yükseliştedir.

Memur Unvanları Nelerdir?

Memur unvanları arasında en çok bilinen meslek gruplarında öğretmenlik, doktorluk ya da avukatlık örnekleri verilebilir. Bu meslek gruplarının minimum 4 senelik bir lisans eğitimi ile sınırlandırıldığı da söylenmelidir. Bununla beraber teknisyen, araştırma görevlisi, vaiz, baş komiser, şube müdürü ya da genel müdür gibi meslek grupları da birer memur unvanı olmaktadır. Yine tüm bu grupların maaşlarında da son maaş güncellemeleri Ocak ayında yapılmış olarak görülmektedir. Ancak yakın zamanda yaşanacak enflasyon değerlerinin ve gelişmelerinin ise maaşları nasıl etkileyeceği de hala merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim