Askeri ücrette tabii olan kesim maaşlarının ne kadar olacağını hesaplamak için AGİ ne kadar oldu, maaşlara 100 de kaçlık oranlarla etki edecek merak konusu haline gelmişti. AGİ tüm çalışanlara aynı oranda verilmemektedir.

Çünkü; askeri ücretle çalışan kişiler evli olup olamaması, çocuklu ya da çocuğunun olmayışı, eğer hanesinde çocuğu var ise çocuk sayısı gibi etkenler çalışanların maaş oranlarını birbirinden ayıran faktörler arasındadır. Buna bağlı olarak 2021 itibari ile kimin ne kadar maaş ödemesi alabileceğini ,AGİ nasıl hesaplanmalı doğru oranlar nelerdir bunları güncel bir tablo üzerinde anlatmaya karar verdik.

AGİ nasıl Hesaplanır? Hangi Şartlar Etki Etmektedir.

DURUM ESKİ AGİ rakamları YENİ AGİ rakamları

AGİ eklemeleri Dahilinde Maaş Ödemeleri Ne Kadar Oldu ?

  1. Bekar için 2.825 olarak belirlendi
  2. Evli eşi çalışmayan 2bin 879 lira 57 kuruş şeklinde ödeme alacak.
  3. Evli eşi çalışmayan 1 de çocuğu olan için 2bin 919 lira 81 kuruş ödeme yapılırken;
  4. Evli eşi çalışmayan ve 2 adet çocuğa sahip işçi 2bin 960 lira6 kuruşluk bir net maaşa sahip olacağı hesaplamalarla belirlendi.
  5. Evli eşi çalışmayan ve 3 ve üstü çocuğu olan işçiye ise 3 bin 13 lira 72 kuruş olacak şekilde maaş dağıtımı sağlanmıştır.

Askeri ücrete tabii çalışma hayatına sahip kişilerin maaşlarını düzenli bir şekilde ödeneceği ve gerekli eklemelerin kişilerin şahsi maaş hesaplarına yapılacağı duyurulmuştur.

Editör: TE Bilisim