Polis Özel Harekat mensubu olarak görev yapan personel başta olmak üzere PÖH olmak isteyen binlerce vatandaşın merak ettiği konulardan biri de 2020 Ocak zammından sonra personele ödenen yeni maaş tutarları olup bu noktada memur maaşlarına yapılan yüzde 5,49’luk zamdan sonra mevcut maaşları ne kadar arttığı ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

2020 PÖH Zamlı Maaşları

2019’da Lise ve ortaokul mezunu polis, baş polis ve kıdemli polis maaşları en az 4 bin 729 ₺’den 5 bin 143 ₺’ye kadar derece ve kademeye göre farklılık gösteriyordu.Yine ön lisans ve lisans mezunu polislerin maaşları ise kademe ve derece farkına göre 4 bin 735 ₺’den 5 bin 279 ₺’ye değişmekteydi.

2020 yılında ise yapılan yüzde 5,49’luk zamdan sonra aile geçim indirimi ve ek ödemeler dahil olmak üzere PÖH’lere ödenen maaşlar 5 bin 500 TL ile 6 bin 500 TL arasında yer almış ve artış göstermiştir.

PÖH Nasıl Olunur?

PÖH olmak isteyenler için iki seçenek sunulmakta olup bunlardan biri PMYO öğrencisi olarak öğrencilik esnasında başvuru yapmak ve bir diğeri de polislik kadrosunda görevini ifa etmekte olan bir polisin de müracaat ederek başvuru yapmasıdır. Fakat zaman zaman POMEM ya da PMYO tarafından dışarıdan da PÖH adayı alımı duyurulabilmektedir.

Adayların ilgili kadro için sağlaması gereken şartlardan bazıları da 28 yaşını aşmamış olmak, adayların terhis tarihiyle başvuru tarihi arasında en az 3 yıllık süre bulunması, en az lise mezunu olması gibi şartlar yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim