Köy ve mahallelerde muhtar olarak görev yapanlar da yeni yılda ne kadar maaş alacaklarını merak etmekte olup özellikle merak edilen başlıca konular arasında muhtarlık mesleğine ilişkin şartlar, çalışma koşulları ve 2019 yılı itibari ile elde edilen maaş tutarı gibi konular gelmekte olup mesleğe ilişkin detaylar haberin devamında yer alıyor.

Muhtarın Görevleri Nelerdir?

Muhtar olarak görev yapan bireyler görevleri kapsamında seçimlere katılmak, sağlık ocağı ve benzeri merkez kurullarında arsa bedel tespit komisyonlarında görev almakta, cadde ce sokaklarda yer alan levhaların eksik ve bozuk olanlarını bildirerek yaptırma, seçimler ile ilgili görevleri yerine getirme, mahalle ya da köyde oturan vatandaşlar için gerekli olan ilmühaberleri düzenleme, nüfus kağıdı ve ikamet kağıdı gibi hizmetleri sağlamakla görevlidir.

2020 Muhtar Maaşları

İkametgah ve nüfus cüzdan sureti onayladıkları zamanda iyi bir gelire sahip olan muhtarlar bu uygulamanın kaldırılması sonrasında ise bu işlemlerden kazandıkları gelirden mahrum kalmış oldu. 2019 yılı itibari ile zamlı maaşı 2.007 TLolan muhtarlar 2019 Ocak ayında 1.911 TL maaş almaktaydı.

Geçtiğimiz temmuz ayı zammı ile maaşlarda yüzde 6,01 oranında bir artış yapılmıştı. Fakat muhtarların görev yaptıkları bölgeye göre de almış oldukları ücret değişmekte olup İstanbul'da görev yapanlara 2254 TL, Ankara'da görev yapanlara 2254 TL maaş ödenmektedir. Muhtarların güncel maaşı 2 bin 7 TL olup yeni yılda düzenleme yapılması durumunda maaşlarda artış görülebilmektedir.

Editör: TE Bilisim