2020 yılında kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zam sonrasında birçok çalışanın maaşı artmış olmakla birlikte özellikle 2020 yılında bazı meslekler ise yüksek maaş unsuru yönüyle dikkat çekmekte olup ilgili konu Ahmet Ünlü tarafında ele alındı. Habere göre bilinenin aksine en yüksek maaşın idari çalışanların değil bilişim personelinin aldığı ifade edildi. Bu noktada ilgili haber doğrultusunda kamuda alınan en yüksek maaşlar ve detaylar.

İdari Personel Ne Kadar Maaş Alacak?

2020 yılında kamuda en yüksek memur olarak ifade edilen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı’na ocak ayında net olarak 19 bin 795 TL ödenmekte olup en yüksek memur kadrosu olmasına karşın en yüksek maaş bu kadroya ödenmemektedir.

Aynı zamanda Ahmet Ünlü’nün haberine göre yeni düzenlemeyle KİT Genel Müdürlerinin ücreti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı'nın aldığı ücretin oldukça üzerine çıkarılmıştır. KİT Genel Müdürlerinin ocak ayı için aldıkları ücret ise toplamda 22.285 TL'dir. Bakanlık müsteşarı ise bu yıl ocak ayında 15 bin 758 TL, yardımcısı ise 13 bin 779 TL maaş almaktadır.

En Yüksek Maaş Bilişim Personeline

Kamuda bilişim personeline ödenen maaş tutarı tavan ve taban ücrete göre değişmekte olup tavan ücretin iki katını alacak personele brüt 14.254 TL, tavan ücretin üç katını alacak personele brüt 21.381 TL, tavan ücretin dört katını alacak personele brüt 28.508 TL, tavan ücretin beş katını alacak personele brüt 35.635 TL maaş ödenmektedir.

Editör: TE Bilisim